0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Díkůvzdání v Essensii

Díkůvzdání v Essensii
sdílet:
27. listopadu 2008 | Oslavte americký Den díkůvzdání ve velkém stylu! V restauraci Essensia hotelu Mandarin Oriental pro vás připravili bohatý stůl plný tradičních dobrot, takže si budete moci tuto slavnost úrody opravdu užít.

Co: Den díkůvzdání v hotelu Mandarin Oriental. Na hosty restaurace Essensia čeká bohatý bufet sestavený z tradičních specialit. Těšte se na krocana, kukuřici a nezbytné mashed potatoes!
Kdy: čtvrtek 27. listopadu 2008 (18.00–23.00)
Kde: restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental (Nebovidská 1, Praha 1)
Za kolik: 980 Kč (all you can eat)

Den díkůvzdání se podle vyprávění ve Spojených státech slaví od roku 1621, tedy od první úrody, kterou se přistěhovalcům podařilo vypěstovat a která byla zárukou, že v novém světě nezemřou hlady. Nejstarší ověřený záznam těchto oslav je ale až z 8. září roku 1565. Dnes se Den díkůvzdání slaví v Kanadě druhé říjnové pondělí, ve Spojených státech až o pár týdnů později – čtvrtý čtvrtek v listopadu.

Na tabuli tradiční večeře, u které se schází nejen rodina, ale i přátelé, nesmí nikdy chybět krocan, ať už s nádivkou, brusinkovou omáčkou či jen se šťávou. Jako příloha se podávají sladké brambory, šťouchané brambory, zelené fazolky, hrášek, mrkev, šunka, ďábelská vejce, pečivo a přirozeně nesmějí chybět vařené kukuřičné klasy. Jako dezert se servírují nejrůznější koláče: jablečný (apple pie), se sušeným ovocem (mince meat pie), dýňový koláč (pumpkin pie), čokoládový koláč (chocolate meringue pie) a pekanový koláč (pecan pie).

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit