0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dny polské gastronomie v Praze

Dny polské gastronomie v Praze
sdílet:
Čistá příroda, dobré ekologické produkty – i takto lze vnímat našeho severního souseda. Dny polské gastronomie představí méně známé delikatesy i suroviny.

V týdnu od 12. do 18. listopadu 2012 se můžete v Praze seznámit s Polskem, jak ho možná neznáte. Dny polské gastronomie nabídnou medoviny, paštiky, přírodní šťávy a další výrobky menších zemědělských producentů, kteří působí na území Polska. Návštěvníci festivalu mohou porovnat také českou a polskou pivovarskou tradici – jeden z večerů se bude věnovat nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu. 

Polské potraviny jsou u nás nejčastěji spojovány s nízkou cenou a špatnou kvalitou. Festival nechce napravovat jejich reputaci. Zaměřuje se na méně známá jídla a delikatesy. „Naším cílem není obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti,“ říká spolupořadatel Pavel Trojan z Polského institutu v Praze.

Tip redakce: Dvě základní jídla polské kuchyně, pirohy s masem a polévku z podmáslí, se můžete naučit na kurzu vaření, který pořádá ChefParade. Koná se v neděli 18. listopadu od 17 hodin v Pražské tržnici v Holešovicích. Více na www.chefparade.cz




Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč