0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dny polské gastronomie v Praze

Dny polské gastronomie v Praze
sdílet:
Čistá příroda, dobré ekologické produkty – i takto lze vnímat našeho severního souseda. Dny polské gastronomie představí méně známé delikatesy i suroviny.

V týdnu od 12. do 18. listopadu 2012 se můžete v Praze seznámit s Polskem, jak ho možná neznáte. Dny polské gastronomie nabídnou medoviny, paštiky, přírodní šťávy a další výrobky menších zemědělských producentů, kteří působí na území Polska. Návštěvníci festivalu mohou porovnat také českou a polskou pivovarskou tradici – jeden z večerů se bude věnovat nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu. 

Polské potraviny jsou u nás nejčastěji spojovány s nízkou cenou a špatnou kvalitou. Festival nechce napravovat jejich reputaci. Zaměřuje se na méně známá jídla a delikatesy. „Naším cílem není obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti,“ říká spolupořadatel Pavel Trojan z Polského institutu v Praze.

Tip redakce: Dvě základní jídla polské kuchyně, pirohy s masem a polévku z podmáslí, se můžete naučit na kurzu vaření, který pořádá ChefParade. Koná se v neděli 18. listopadu od 17 hodin v Pražské tržnici v Holešovicích. Více na www.chefparade.cz




Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit