0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý chuťový zážitek? Spárujte letní menu s osvěžujícím vínem!

menu na večeři
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Přichystali jsme pro vás další vyladěné menu, ze kterého je už jasně cítit léto! Sommelier Vín Apetit poté k jednotlivým chodům vybral vína, která váš chuťový zážitek ještě umocní...

Vychutnejte si s námi léto! Stačí pozvat pár kamarádů, vytáhnout stůl na zahradu a podávat svěží letní menu, plné barev a chutí. Jednotlivé chody doplňte o lahodná vína, která pro vás vybral sommelier Vín Apetit a která je dokonale doladí a podtrhne jejich jedinečnou chuť. Nedělní oběd se rázem promění v neopakovatelný zážitek.

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.

cuketové placičkysavignon blankCuketové placičky s okurkovým salátkem

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. Do sklenek k němu rozlijte svěží bílé víno Wairau Pacific Sauvignon Blanc.

 

 

 

minestronechenin blankZelená minestrone s cizrnou a citronem

Zelená verze italské klasiky vás nadchne svou lehkostí i chutí. Vsaďte ovšem na dobrý vývar! Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Druhý chod doplňte lahví suchého bílého vína Skoon Chenin Blanc Western Cape.

 




 

špagety s avokádem a lososembílé vínoŠpagety s avokádem a lososem

Originální avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. Rozhodně tedy s podáváním třetího chodu nijak neotálejte. Skvěle ho doplní francouzské bílé Domaine la Gemière Sancerre AC Cuvée "Les Montees Blanches".

 

 

 

krůtí stehno na šalvějičervené víno oro negroKrůtí stehna na šalvěji a trojice originálních příloh

 

Krůtí stehna se pro sváteční obědy dobře hodí – jsou krásně šťavnatá, jejich příprava je nenáročná a dvěma třemi stehny nakrmíte celou rodinu. Konečný zjemňující máslový efekt určitě nevynechávejte, i když je maso už zdánlivě chuťově dokonalé, kousek másla tu chuť ještě povýší! Doplňte je bramborovou kaší s hráškem, kuskusovým salátem s chřestem a cuketou, gratinovaným fenyklem a především sklenkou výrazného červeného vína Oro Negro Centenaria Garnacha ’100 year old vines’ DO.


 

malinové poháryMalinové poháry

Celou hostinu uzavřete jednoduchou sladkou tečkou... Tahle sladká bleskovka vám učaruje! Dezert můžete servírovat během pár minut. Pozor, vyvolává závislost!


 

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit