Vychutnejte si s námi léto! Stačí pozvat pár kamarádů, vytáhnout stůl na zahradu a podávat svěží letní menu, plné barev a chutí. Jednotlivé chody doplňte o lahodná vína, která pro vás vybral sommelier Vín Apetit a která je dokonale doladí a podtrhne jejich jedinečnou chuť. Nedělní oběd se rázem promění v neopakovatelný zážitek.
Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.
Cuketové placičky s okurkovým salátkem
Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. Do sklenek k němu rozlijte svěží bílé víno Wairau Pacific Sauvignon Blanc.
Zelená minestrone s cizrnou a citronem
Zelená verze italské klasiky vás nadchne svou lehkostí i chutí. Vsaďte ovšem na dobrý vývar! Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Druhý chod doplňte lahví suchého bílého vína Skoon Chenin Blanc Western Cape.
Špagety s avokádem a lososem
Originální avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. Rozhodně tedy s podáváním třetího chodu nijak neotálejte. Skvěle ho doplní francouzské bílé Domaine la Gemière Sancerre AC Cuvée "Les Montees Blanches".
Krůtí stehna na šalvěji a trojice originálních příloh
Krůtí stehna se pro sváteční obědy dobře hodí – jsou krásně šťavnatá, jejich příprava je nenáročná a dvěma třemi stehny nakrmíte celou rodinu. Konečný zjemňující máslový efekt určitě nevynechávejte, i když je maso už zdánlivě chuťově dokonalé, kousek másla tu chuť ještě povýší! Doplňte je bramborovou kaší s hráškem, kuskusovým salátem s chřestem a cuketou, gratinovaným fenyklem a především sklenkou výrazného červeného vína Oro Negro Centenaria Garnacha ’100 year old vines’ DO.
Malinové poháry
Celou hostinu uzavřete jednoduchou sladkou tečkou... Tahle sladká bleskovka vám učaruje! Dezert můžete servírovat během pár minut. Pozor, vyvolává závislost!