Dvě deci: předplaťte si zajímavá vína za dobrou cenu

Dvě deci: předplaťte si zajímavá vína za dobrou cenu
sdílet:
Pro každého, kdo při výběru vína v obchodě jen zmateně kouká do regálů, pro ty, kterým cena udává tón výběru, i pro ostatní milovníky vína, kteří mu chtějí porozumět na úrovni dobrého degustátora, vznikl projekt Dvě deci.

Od Le Petit Ballon k projektu Dvě deci


Hlavní inspirací pro Dvě deci byl mateřský projekt Le Petit Ballon. Ten byl založen francouzským sommeliérem Jeanem-Michelem Delucem, držitelem prestižního titulu Mistr sommeliér. Dvě deci, stejně jako Le Petit Ballon, je on-line předplatné francouzského vína, které mohou čeští zákazníci ochutnat vůbec poprvé. Předplatitel každý měsíc obdrží dvě lahve vybrané samotným Delucem a degustuje zajímavá vína od menších francouzských vinařů. Hlavním cílem projektu je ukázat lidem, že dobré a kvalitní víno nemusí nutně znamenat vysokou cenu, a naopak.

 

 

Jak to funguje


Dvě deci nabízí dvě varianty předplatného – Čas radosti určený především začínajícím degustátorům a ke každodennímu pití a Čas zralosti pro náročnější milovníky vína. Po objednávce přijde každý měsíc předplatitelům balíček se dvěma lahvemi dopředu neznámého francouzského vína spolu s detailním popisem. Na webových stránkách Dvedeci.cz pak najdete návod na správnou degustaci. A když vám víno zachutná, můžete si koupit další lahve za zvýhodněnou cenu přímo od vinařů.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit