Myslivecké hody: podzimní jídla v českých a moravských restauracích

Půlnoční kuřecí křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zvěřinová sezona je tady. Přesně v polovině října začal festival Myslivecké hody, který nabízí širokou škálu tmavého masa, které doplní tradiční i exotické podzimní suroviny.

Až do 3. listopadu můžete navštívit pražské i mimopražské podniky, které se zapojily do festivalu Myslivecké hody. Restaurace nabízejí několikachodová menu, jejichž ústředním tématem je zvěřina. Ochutnáte kančí, daňčí, jelení, mufloní či srnčí maso nebo třeba divokou kachnu. V menu naleznete také další typické podzimní suroviny, jako jsou šípky, houby, dýně nebo kaštany.
 

Nabízené speciality

V restauraci U Modré kachničky I můžete okusit flambované daňčí medailonky s opečenými bramborami na lanýžovém oleji. Brněnská restaurace Sunset nabídne jelení steak marinovaný jalovcem a zeleným pepřem na smetanových liškách s gratinovanými bramborami. Restaurace Toscana Grill si připravila exkluzivní překvapení, a to tříchodové menu v hlavní roli s toskánským divočákem. „Právě pro toskánskou oblast je typické maso, zvláště zvěřina. Asi největší pochoutkou je pak jejich divočák, latinsky zvaný verro, který se od našeho kance liší hlavně kvalitou masa,“ říká Jan Šimice z restaurace Toscana Grill. Seznam všech zúčastněných podniků včetně jejich zvěřinových menu najdete na mysliveckehody.cz.

Myslivecké hody u vás doma

Nejlepší česká restaurace roku 2008, U Lípy, nedá v podzimním čase dopustit na zajíce na šípkové omáčce. Exkluzivně nám prozradili svůj recept, a tak si jejich specialitu můžete uvařit doma i vy. Zastánci prosté klasiky nepohrdnou výrazným staročeským kančím gulášem (recept). Velkým gurmánským zážitkem je pomalu pečená srnčí kýta na víně, kořenové zelenině a bylinkách, vyzkoušejte si ji podle našeho receptu třeba o víkendu. Fotografie svého gurmánského umění nám ukažte na Facebooku. Těšíme se a přejeme dobrou chuť!

Připravila Nikita Rybová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit