Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Festival otevřených sklepů 2011 nabídne na 200 vín

Festival otevřených sklepů 2011 nabídne na 200 vín
sdílet:
Jestliže patříte mezi milovníky moravského vína a ceníte-li si důvěrného přístupu vinařů při degustaci, pak jste určitě zaslechli o Festivalu otevřených sklepů. Dorazte na jižní Moravu zahájit sezonu koštů.

Třicítka vinařů, stovky vzorků vín


V roce 2009 se poprvé uskutečnil Festival otevřených sklepů a od té doby se představilo 25 vinařských obcí a více než 160 vinařů. Letošní třetí ročník festivalu láká návštěvníky do krásného prostředí ve sklepích pod Pálavskými vrchy v sobotu 16. dubna od 10 do 21 hodin a v neděli 17. dubna od 10 do 15 hodin. Třicítka vinařů z Pavlova, Popic, Strachotína a Dolních a Horních Věstonic si pro vás chystá stovky vzorků vín ze svých sklepů. Osobně se můžete setkat s reprezentanty známých vinařství jako Gotberg, Sonberk, Reinsten, ale i s menšími vinaři.

 

 

Program pro každého


Součástí festivalu bude bohatý kulturní program zahrnující hudební vystoupení a místní folklor. Těšit se můžete také na pořady o víně, gurmetské menu pro labužníky, které vás zasvětí do umění snoubení jídla s vínem, a pro dámy bude připraven tradiční pořad s názvem Ženy a víno.

 

 

 

 

Sklenička jako vstupenka


Lístek na festival zahrnuje vstup do všech festivalových sklepů, degustaci téměř dvou set vzorků, skleničku s logem festivalu a možnost bezplatného využití kyvadlové dopravy mezi vinařskými obcemi. Vstupenky pořídíte v předprodeji na stránkách Otevrenesklepy.cz nebo v síti Ticketstream za 790 Kč. Ke koupi budou i na místě v kulturním domě Pavlov za 990 Kč.

Co: Festival otevřených sklepů 2011    

Kdy: 16.–17. dubna 2011

Kde: Pavlov, Strachotín, Popice, Dolní a Horní Věstonice

Za kolik: 790 Kč v předprodeji, 990 Kč na místě

Info: www.otevrenesklepy.cz

 

 

 

 

Připravila Lucie Perlíková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...