0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Festival Sýr s přehlídkou biosýrů už tuto sobotu!

Festival Sýr s přehlídkou biosýrů už tuto sobotu!
sdílet:

Mikulov je spojen s vínem. A k vínu patří sýry. K nejlepšímu vínu patří nejlepší sýry – a ty se vyrábí z nejlepšího mléka – tedy biomléka. Logickým spojením je tedy přehlídka biosýrů, která se uskuteční v rámci festivalu a sýrařské soutěže, v sobotu 17.9.2016 v Mikulově.

Od 9 hodin budete moci v historickém centru Mikulova nejen ochutnat výrobky faremních výrobců biosýrů, ale ty, které vám nejvíce zalahodí, si budete moci zakoupit a následně si je vychutnat v klidu domova.

Na festivalu se letos představí i členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců: Ludmila Podzimková z obce Dolní Hedeč, ekofarma Javorník ze Štítné nad Vláří – jejíž Bio hermelín získal cenu v soutěži Česká biopotravina 2016, Monika Menčíková z Šonova v Broumovském výběžku, která vyrábí ovčí sýry a ocenění Česká biopotravina 2013 získala za svůj vyzrálý ovčí sýr – šonovský kmet v kategorii biovýrobky živočišného původu.

Členy svazu doplní ještě dva další výrobci biosýrů - BIO Vavřinec a Farma Kudlov. Ke všem sýrům budou k dispozici dipy a chutney z Ekostatku Vlkaneč.

Kdo z výše uvedených sýrařů umí nejlepší biosýr, se návštěvníci od odborné poroty dozvědí prostřednictvím manažerky PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřiny Urbánkové po 15. hodině.

Součástí programu budou také ochutnávky výrobků oceněných v soutěži Česká biopotravina 2016, a to přímo na stánku PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, včetně vítězného biovína – rulandského šedého z vinařství Marcinčák. Festival Sýr bude doplněný doprovodným programem - cimbálovou muzikou, zpívajícími stloukačkami másla, programem pro děti, odbornými přednáškami, sýrařskými dílničkami pro děti i dospělé a pečením chleba v hliněné peci.

Provozní doba tržnice:
Sobota 17. 9. 2016 od 10:00 do 18:00

 
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit