0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský trh na Kampě

Francouzský trh na Kampě
sdílet:
13.–14. července | Stejně jako loni proběhne u příležitosti státního svátku Francie Francouzský trh na náměstí Na Kampě. Na stáncích bude opět široká nabídka nejrůznějších výrobků francouzské gastronomie. Některé firmy se zúčastní již podruhé, jiné přijedou poprvé a pro vás to tak bude skvělá příležitost rozšířit si své gastronomické obzory. A když budete hodně ochutnávat, nakupovat a chválit, možná některé z výrobků brzy obohatí stávající nabídku na českém trhu.
Co: Francouzský trh
Kdy: Pondělí 13. července (11.00–20.00) a úterý 14. července 2009 (11.00–21.00)
Kde: Náměstí Na Kampě, Praha
Za kolik: Vstup zdarma

Francouzský trh nabídne k degustaci a prodeji vína bílá, rosé i červená – z Alsaska, jižní Francie, Languedoc-Roussillonu, Bordeaux a dalších vinařských oblastí. Můžete také nakupovat alkoholické či nealkoholické nápoje nebo obdivovat barmanskou show u stánku společnosti Zanzibar. Ta se již po řadu let věnuje dovozu a distribuci, a to sirupů a likérů francouzské firmy Monin pro barmanské použití s několika desítkami příchutí.

Těšit se můžete i na rozšířenou nabídku sýrů, dále pak na biomarmelády, lahůdky z čokolády, uzenářské výrobky, rybí a olivové pasty a další dobroty.

Po celou dobu trvání Francouzského trhu se budou moci návštěvníci zaposlouchat do tónů francouzských šansonů. V průběhu každého odpoledne bude vyhrávat harmonikář Mathieu Gautron. Vyfotografovat se a zapózovat si budou moci v úterý i s napoleonskými vojáky z Asociace 8. historického pluku francouzské řadové pěchoty, kteří dotvoří francouzský kolorit trhu.

Francouzský trh pořádá ekonomická mise při Francouzském velvyslanectví spolu s Městskou částí Praha 1.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit