0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Galerie vín Le Bouchon představuje sezonní jídla z Francie

steak
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Na francouzské menu du jour, inspirované krajovými specialitami Francie a ročním obdobím, můžete každý všední den vyrazit do pražské galerie vín Le Bouchon.

Speciální březnová nabídka

Na březnovém menu du jour naleznete samé francouzské delikatesy. Zaujmout by vás mohlo pečené filátko z kambaly – jedna z nejlepších plochých ryb, kterou můžete koupit na našem trhu. Má bílé a pevné maso s vynikající chutí. Na menu samozřejmě najdete i francouzský sýr, který ve Francii nahrazuje dezert – krémový Pont L’Evêque de la Perle z Normandie. S výběrem vína vám rádi poradí sommeliéři galerie vín Le Bouchon.  

Menu du jour

  • Amuse bouche
  • Kachní prsa konfitovaná v badyánovo-pomerančovém sádle, podávaná s plátky burgundské hrušky nebo Silný slepičí vývar s drůbežími noky
  • Pečené filátko z kambaly s bramborovým pyré, restovanou zeleninkou a vinnou omáčkou nebo Tournedos s restovanými telecími játry, domácími hranolky a redukcí z červeného vína
  • Crème caramel s citronovou sušenkou nebo Sýr Pont l’Evêque de la Perle AOC

Co: Menu du jour
Kdy: V březnu každý všední den od 10.00 do 21.30
Kde: Le Bouchon, V Celnici 10, Praha 1
Cena celého menu: 495 Kč
Info: www.lebouchon.cz

Připravila Nikola Kricnerová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč