0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Galerie vín Le Bouchon představuje sezonní jídla z Francie

steak
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Na francouzské menu du jour, inspirované krajovými specialitami Francie a ročním obdobím, můžete každý všední den vyrazit do pražské galerie vín Le Bouchon.

Speciální březnová nabídka

Na březnovém menu du jour naleznete samé francouzské delikatesy. Zaujmout by vás mohlo pečené filátko z kambaly – jedna z nejlepších plochých ryb, kterou můžete koupit na našem trhu. Má bílé a pevné maso s vynikající chutí. Na menu samozřejmě najdete i francouzský sýr, který ve Francii nahrazuje dezert – krémový Pont L’Evêque de la Perle z Normandie. S výběrem vína vám rádi poradí sommeliéři galerie vín Le Bouchon.  

Menu du jour

  • Amuse bouche
  • Kachní prsa konfitovaná v badyánovo-pomerančovém sádle, podávaná s plátky burgundské hrušky nebo Silný slepičí vývar s drůbežími noky
  • Pečené filátko z kambaly s bramborovým pyré, restovanou zeleninkou a vinnou omáčkou nebo Tournedos s restovanými telecími játry, domácími hranolky a redukcí z červeného vína
  • Crème caramel s citronovou sušenkou nebo Sýr Pont l’Evêque de la Perle AOC

Co: Menu du jour
Kdy: V březnu každý všední den od 10.00 do 21.30
Kde: Le Bouchon, V Celnici 10, Praha 1
Cena celého menu: 495 Kč
Info: www.lebouchon.cz

Připravila Nikola Kricnerová

Související články

3 kurzy, kde vás naučí vařit francouzskou kuchyni
  • Zajímavosti

3 kurzy, kde vás naučí vařit francouzskou kuchyni

Cibulová polévka v Chefparade Neformální atmosféra a skvělá zábava, tak často účastníci popisují kurzy v žižkovské škole vaření. Na lekci francouzské kuchyně s lektorem připravíte například tradiční cibulačku se sýrem. Lepší...
Nedělní oběd jako z Francie
  • Zajímavosti

Nedělní oběd jako z Francie

Šéfkuchař Dalibor Navrátil vám ukáže, jak připravit menu, které vám připomene obědy podávané v malebných pařížských bistrech. „Na jaře ve Francii nesmí chybět chřest, mladý hrášek, fazolky, jehněčí nebo kůzlečí maso či králík,“...
Francouzské dezerty (kurz vaření)
  • Zajímavosti

Francouzské dezerty (kurz vaření)

Ať už jste začátečník, nebo pečete denně, poznejte kouzlo Francie při objevování jedinečných pochoutek. Naučíte se péct dezerty z jemného odpalovaného těsta, šlehat čokoládovou pěnu, zdobit malinové řezy nebo umíchat máslový krém....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit