Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší

Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší
sdílet:
Výjimečné prožitky ze skvělého jídla slibuje svým hostům pražská restaurace V Zátiší. Letos obsadila devátou příčku v žebříčku nejlepších českých restaurací podle publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT pro rok 2011. Jídlo si zde vychutnáte v důvěrném prostředí, které svými designovými prvky evokuje džungli, poklidnou a utěšující.

Večeře na přání


V nekuřácké restauraci V Zátiší můžete vybírat z českých i mezinárodních specialit, a dokonce si sami sestavit luxusní menu podle chuti a nálady. Výběr i posloupnost jednotlivých chodů bude jen na vás. Večeři můžete zahájit například polévkou z muškátové dýně a podzimní hrušky, kterou může následovat filet candáta pečený na pánvi, podávaný se šťouchanými bramborami s majoránkou, listovým špenátem a ryzlinkovou a paprikovou omáčkou. Na závěr se nechte sladce ‚opít‘ jablečným závinem s teplými ‚brandy jablky‘ a vanilkovým anglickým krémem. Na vinném lístku najdete vína z Evropy, Ameriky i od moravských vinařů.
Nekuřácká restaurace se pyšní unikátním designovým interiérem s rostlinnými motivy a originály i reprodukcemi zátiší od českých malířů. Nově má podnik ještě jedno lákadlo – díky prosklenému oknu, které propojuje restauraci s kuchyní, můžete nahlédnout kuchařům doslova pod pokličku.

Silvestr na jazyku


Příchod nového roku můžete v restauraci V Zátiší oslavit doslova explozí chutí. V silvestrovském menu, které sestavil šéfkuchař Milan Hořejš, objevíte například telecí svíčkovou s černým kořenem, podávanou se zeleninovým dortíkem a périgordskou omáčkou s černými lanýži. Milovníky pikantních asijských jídel rozpálí chilský mořský vlk a tygří kreveta pošírované v ostrém vývaru tom yum. Chuťové buňky pak příjemně osvěží sorbet campari-orange. Každý chod silvestrovského menu doplní víno, které se harmonicky snoubí s jeho charakterem. Uvidíte, že takhle budete chtít jíst nejen na Nový, ale i po celý rok.

Restaurace V Zátiší
Liliová 1, Praha 1
www.zatisigroup.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit