0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší

Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší
sdílet:
Výjimečné prožitky ze skvělého jídla slibuje svým hostům pražská restaurace V Zátiší. Letos obsadila devátou příčku v žebříčku nejlepších českých restaurací podle publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT pro rok 2011. Jídlo si zde vychutnáte v důvěrném prostředí, které svými designovými prvky evokuje džungli, poklidnou a utěšující.

Večeře na přání


V nekuřácké restauraci V Zátiší můžete vybírat z českých i mezinárodních specialit, a dokonce si sami sestavit luxusní menu podle chuti a nálady. Výběr i posloupnost jednotlivých chodů bude jen na vás. Večeři můžete zahájit například polévkou z muškátové dýně a podzimní hrušky, kterou může následovat filet candáta pečený na pánvi, podávaný se šťouchanými bramborami s majoránkou, listovým špenátem a ryzlinkovou a paprikovou omáčkou. Na závěr se nechte sladce ‚opít‘ jablečným závinem s teplými ‚brandy jablky‘ a vanilkovým anglickým krémem. Na vinném lístku najdete vína z Evropy, Ameriky i od moravských vinařů.
Nekuřácká restaurace se pyšní unikátním designovým interiérem s rostlinnými motivy a originály i reprodukcemi zátiší od českých malířů. Nově má podnik ještě jedno lákadlo – díky prosklenému oknu, které propojuje restauraci s kuchyní, můžete nahlédnout kuchařům doslova pod pokličku.

Silvestr na jazyku


Příchod nového roku můžete v restauraci V Zátiší oslavit doslova explozí chutí. V silvestrovském menu, které sestavil šéfkuchař Milan Hořejš, objevíte například telecí svíčkovou s černým kořenem, podávanou se zeleninovým dortíkem a périgordskou omáčkou s černými lanýži. Milovníky pikantních asijských jídel rozpálí chilský mořský vlk a tygří kreveta pošírované v ostrém vývaru tom yum. Chuťové buňky pak příjemně osvěží sorbet campari-orange. Každý chod silvestrovského menu doplní víno, které se harmonicky snoubí s jeho charakterem. Uvidíte, že takhle budete chtít jíst nejen na Nový, ale i po celý rok.

Restaurace V Zátiší
Liliová 1, Praha 1
www.zatisigroup.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč