0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší

Gastronomické emoce v restauraci V Zátiší
sdílet:
Výjimečné prožitky ze skvělého jídla slibuje svým hostům pražská restaurace V Zátiší. Letos obsadila devátou příčku v žebříčku nejlepších českých restaurací podle publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT pro rok 2011. Jídlo si zde vychutnáte v důvěrném prostředí, které svými designovými prvky evokuje džungli, poklidnou a utěšující.

Večeře na přání


V nekuřácké restauraci V Zátiší můžete vybírat z českých i mezinárodních specialit, a dokonce si sami sestavit luxusní menu podle chuti a nálady. Výběr i posloupnost jednotlivých chodů bude jen na vás. Večeři můžete zahájit například polévkou z muškátové dýně a podzimní hrušky, kterou může následovat filet candáta pečený na pánvi, podávaný se šťouchanými bramborami s majoránkou, listovým špenátem a ryzlinkovou a paprikovou omáčkou. Na závěr se nechte sladce ‚opít‘ jablečným závinem s teplými ‚brandy jablky‘ a vanilkovým anglickým krémem. Na vinném lístku najdete vína z Evropy, Ameriky i od moravských vinařů.
Nekuřácká restaurace se pyšní unikátním designovým interiérem s rostlinnými motivy a originály i reprodukcemi zátiší od českých malířů. Nově má podnik ještě jedno lákadlo – díky prosklenému oknu, které propojuje restauraci s kuchyní, můžete nahlédnout kuchařům doslova pod pokličku.

Silvestr na jazyku


Příchod nového roku můžete v restauraci V Zátiší oslavit doslova explozí chutí. V silvestrovském menu, které sestavil šéfkuchař Milan Hořejš, objevíte například telecí svíčkovou s černým kořenem, podávanou se zeleninovým dortíkem a périgordskou omáčkou s černými lanýži. Milovníky pikantních asijských jídel rozpálí chilský mořský vlk a tygří kreveta pošírované v ostrém vývaru tom yum. Chuťové buňky pak příjemně osvěží sorbet campari-orange. Každý chod silvestrovského menu doplní víno, které se harmonicky snoubí s jeho charakterem. Uvidíte, že takhle budete chtít jíst nejen na Nový, ale i po celý rok.

Restaurace V Zátiší
Liliová 1, Praha 1
www.zatisigroup.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit