V první jarní den 21. března 2016 se 1000 šéfkuchařů 5 kontinentů zapojí do projektu Goût de / Good France, pořádaného ve spolupráci s francouzským Ministerstvem zahraničních věcí a mezinárodního rozvoje, aby vzdali hold francouzské kuchyni a stolování v příjemné a družné atmosféře.
K účasti na této slavnostní akci jsou zváni šéfkuchaři z celého světa působící v restauracích s nejvybranější gastronomií, ale i v kvalitních bistrech.
V České republice bylo do projektu vybráno 11 restaurací:
- A table! – Praha
- Bílá kráva – Praha
- Café Záhorský - Praha
- Papi Oliver – Praha
- Passage Restaurant Wine & Dine – Praha
- Pot au Feu – Praha
- Pod Zámkem Průhonice – Průhonice
- Caba Restaurant - Plzeň
- Bistrot de papa - Horní Dubenky
- Tusculum – Karlovy Vary
- Alchymistic Club Restaurant - Františkovy Lázně
Díky tomuto projektu máte jedinečnou příležitost vychutnat si francouzské speciality.
Každé menu dá vyniknout francouzské gastronomii v celé její rozmanitosti, přičemž každý šéfkuchař může přizpůsobit svůj návrh nabídce místního trhu a jeho kvalitním produktům. I v tomto druhém ročníku Goût de/Good France bude menu vycházet z receptů inspirovaných francouzským kuchařským uměním.
Předepsané chody:
• Aperitiv
• Předkrm
• Jedno až dvě hlavní jídla
• Výběr sýrů (může být nahrazen 2. dezertem)
• Dezert
• Francouzská vína a šampaňské
Nezapomeňte si rezervovat stůl!
Officiální stránky projektu Goût de / Good France v angličtině.