Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovací speciál aneb jak vybrat pomůcky pro grilování

AD
grilování s přáteli
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Léto a grilování, to k sobě dokonale pasuje. Pokud to i vy chcete rozpálit jako sám Šéf, jste na správném místě. S grily a grilovacím náčiním z nabídky Potten & Pannen – Staněk budete totiž hvězdy každé grilovačky.

Oheň je základ teplé kuchyně a na grilu tak připravíte skoro vše, na co si vzpomenete. Aby se však právě váš gril proměnil v malou zahradní kuchyni a obyčejné opékání masa jste povýšili na kulinářské hody, potřebujete krom kvalitních surovin především dobrý gril a slušné grilovací nářadí. Hodit se samozřejmě bude i pár doplňků, které v detailech dotvoří atmosféru pohody a neobyčejných chutí. I ten nejšťavnatější steak z argentinské svíčkové totiž ztratí svůj sexappeal, budete-li jej tahat holou rukou přímo z ohně.

Grilem to vše začíná

„Je jedno, jestli je gril na dřevo, nebo na plyn. Záleží na tom, jak jej obsluhujete,“ říká český grilovací guru Zdeněk Pohlreich. Potřebujete mít dokonalou kontrolu nad teplotou i dobou přípravy svých pokrmů, stejně jako třeba nad přístupem vzduchu, a to s litinovým kotlíkem ze supermarketu dokážete jen obtížně. V Potten & Pannen – Staněk jsme pro vás připravili výběr zahradních grilů od renomovaných společností Weber a Rösle. A nemusíte na nich zrovna finančně vykrvácet. Například základní model Kettle od Weberu za necelých 5.000 Kč nabízí vše, co budete potřebovat. Jsou-li však vaše nároky nejvyšší a nesnesete kompromisy, máme řešení i pro vás. Jmenuje se Performer Deluxe Gourmet.

Grilovací náčiní aneb Obracejte, napichujte, krájejte a podávejte

Abyste si svou zahradní party užili naplno a bezpečně, zajeli jsme pro ty nejdokonalejší pomůcky do Německa, k mistrům od Rösle, a samozřejmě také do USA, kolébky barbecue, do firmy Weber.

Začít doporučujeme startovacím grilovacím setem, v němž najdete nejen grilovací základ – grilovací kleště, obracečku a vidličku na maso, ale také 4 steakové nože2 kuchařské nože – santoku a na zeleninu – a 2 skleněné dózy na marinování. Pokud vám bude tato kombinace málo, můžete ji doplnit třeba o speciální pinzetu nebo silikonový štětec, který snese i ten nejprudší žár nebo grilovací rukavice, ať už kožené nebo ze žáru odolné tkaniny.

Neobejdete se ani bez kvalitních nožů. Inspiraci najdete třeba v Pohlreich Selection. Sám Šéf pro vás vybral blok s noži Zwilling Professional „S“. Doplnit jej můžete i vidličkou, ostřejší a odolnější, než si dokážete představit.

Správná teplota je alfa a omega úspěchu

Přesné propečení steaku je základ úspěchu a kvalitní teploměr na maso je v tomto ohledu nepostradatelný pomocník. Pokud si nejste jisti, jak na který druh masa, vyřeší to za vás grilovací novinka firmy Weber – Connect Smart Grilling HUB, která je kompatibilní se všemi grily. Malé řídící centrum je sondami, které jsou jeho součástí, propojené s grilem a grilovaným pokrmem a všechny informace o právě dosažené teplotě posílá do vašeho chytrého mobilu, samozřejmě i se sdělením, jak si na tom váš grilovaný pokrm stojí a kdy bude hotový.

I váš gril si zaslouží prvotřídní péči

Ta začíná zapálením dřevěného uhlí, pokračuje čištěnímodstraněním připečených kousků a končit může třeba správným uskladněním a zakrytím

Dochucením k dokonalosti

Ani to nejlepší maso nevynikne, posypete-li jej drceným pepřem ze sáčku. Zdeněk Polhreich nás naučil nedělat kompromisy a používat ty nejlepší ingredience. A tak se neváháme porozhlédnout po polovině světa, abychom vám nabídli to nejlepší. Nevěříte?

pomůcky na grilováníZačněme pepřem…

Podívejte se třeba na mlýnek na pepř Zanzibar od francouzského Peugeotu. Dokonalý mechanismus je samozřejmostí, ale vy si můžete vybrat ze tří exkluzivních druhů pepře. Je libo černý Kampot z Kambodži se sladkými květinovými tóny? Nebo madagaskarský bílý Sikara s jemnou mentolovou příchutí? A co třeba černý Voatsiperifery s nádechem citrusů, ovoce a květin? Mlýnky na koření ještě nikdy nebyly tak svůdné.

olivový olej… a nezapomeneme na extra virgin olivový olej…

Ten jsme pro vás přivezli přímo z Kréty. V BIO extra panenském olivovém oleji Potten & Pannen – Staněk vám učarují jemné tóny mandlí, artyčoků a zelené trávy a kořeněný nádech s lehce hořkým dozvukem typickým pro olivový olej nejvyšší kvality.

Podtrženo, sečteno – v Potten & Pannen – Staněk jsme při sestavování grilovací kolekce mysleli na vše. Ostatně, přesvědčte se sami.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...