Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gulášová naučná stezka

guláš
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

V době takzvané krize údajně necestujeme tolik do zahraničí, ale držíme se spíše doma. Starostové tak přemýšlejí, jak nalákat turisty a výletníky právě do toho svého regionu. Na Hrádecko-Chrastavsku přišli s originálním nápadem – místo na památky budou lákat na guláš. Starostové tohoto mikroregionu proto sepsali seznam jedenácti vyhlášených restaurací, nechali jej spolu s turistickou mapou vytisknout na prostírání, a vy se tak můžete vydat po stopách těch nejlahodnějších gulášků.

„Jakmile zavítáte do jedné z vybraných hospod, dostanete s jídlem i návod, kam můžete pokračovat,“ prozradila starostka Chotyně Jana Mlejnecká. „Z prostírání se host dozví, jakou specialitu tam vždy najde v jídelním lístku, jak má restaurace otevřeno a jaké točí pivo,“ dodala. Výběr podniků byl podle ní v kompetenci starostů, kteří se řídili svými zkušenostmi a hlavně chutěmi. Turisté, kteří se dobře nasytí, si pak se zájmem prohlédnou i památky a budou se vracet, tvrdí starostové.

Kromě skvělých gulášů můžete navíc na severu ochutnat i kdejakou lahůdku, byť se nejedná o krajovou specialitu. Hned u polské hranice v autokempu Kristýna v Hrádku nad Nisou je hitem místního penzionu kančí steak s čokoládovou omáčkou. Do chotyňského Clubu zase jezdí lidé ze široka daleka na grilovaná vepřová žebírka s medem a švestkovou omáčkou. Penzion U Uhlířů v Kryštofově Údolí zase proslul pečenou husou s domácím knedlíkem tak, že se hosté musejí předem objednat.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín