0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gulášová naučná stezka

Gulášová naučná stezka
sdílet:
V době takzvané krize údajně necestujeme tolik do zahraničí, ale držíme se spíše doma. Starostové tak přemýšlejí, jak nalákat turisty a výletníky právě do toho svého regionu. Na Hrádecko-Chrastavsku přišli s originálním nápadem – místo na památky budou lákat na guláš. Starostové tohoto mikroregionu proto sepsali seznam jedenácti vyhlášených restaurací, nechali jej spolu s turistickou mapou vytisknout na prostírání, a vy se tak můžete vydat po stopách těch nejlahodnějších gulášků.

„Jakmile zavítáte do jedné z vybraných hospod, dostanete s jídlem i návod, kam můžete pokračovat,“ prozradila starostka Chotyně Jana Mlejnecká. „Z prostírání se host dozví, jakou specialitu tam vždy najde v jídelním lístku, jak má restaurace otevřeno a jaké točí pivo,“ dodala. Výběr podniků byl podle ní v kompetenci starostů, kteří se řídili svými zkušenostmi a hlavně chutěmi. Turisté, kteří se dobře nasytí, si pak se zájmem prohlédnou i památky a budou se vracet, tvrdí starostové.

Kromě skvělých gulášů můžete navíc na severu ochutnat i kdejakou lahůdku, byť se nejedná o krajovou specialitu. Hned u polské hranice v autokempu Kristýna v Hrádku nad Nisou je hitem místního penzionu kančí steak s čokoládovou omáčkou. Do chotyňského Clubu zase jezdí lidé ze široka daleka na grilovaná vepřová žebírka s medem a švestkovou omáčkou. Penzion U Uhlířů v Kryštofově Údolí zase proslul pečenou husou s domácím knedlíkem tak, že se hosté musejí předem objednat.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč