Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gurmánský festival Foodparade

Gurmánský festival Foodparade
sdílet:
První zářijový víkend vyrazte do Troji a užijte si festival tradičních i exotických chutí.

Již třetí ročník festivalu Foodparade se uskuteční 7. a 8. září 2013 v zahradách Trojského zámku. Návštěvníci ochutnají degustační menu zajímavých restaurací, z nichž jedna, lanýžová La Truffe, gurmánům představí menu ve stylu fine dining. Nejen pro muže bude připraveno autentické vojenské menu podávané přímo z polní kuchyně. Dále se můžete těšit na vybraná vína, jemnou kávu, točené i lahvové pivo, exotické míchané koktejly a delikatesy z celého světa.
 

Show pro kulináře


Po celé dva dny uvidíte v doprovodném programu kuchařské show, ve kterých své umění předvedou Jana Vašáková a Martin Polačko. Kuchař Petr Koukolíček zasvětí účastníky do molekulární kuchyně a David Švejnoha představí hmyzí menu.

 

 

I love food


Letošní novinkou festivalu je soutěž pro amatérské kuchaře I love food, jejíž finále se odehraje právě na festivalu. I vy máte šanci se do soutěže přihlásit, nejpozději však do 30. srpna. Více informací najdete na foodparade.cz.

 

 

 

 

Levnější lístky


Celodenní program bude probíhat od 11 do 21 hodin v sobotu a od 11 do 20 hodin v neděli. Vstupné v předprodeji je výhodnější, jednodenní vstupenka pro dospělého stojí 300 Kč, z toho 200 Kč z lístku slouží ke konzumaci na festivalu. Studenti a senioři zaplatí 250 Kč. Vstupenky zakoupíte na ticketstream.cz.

 

 

 

 

Ochutnávka předem


Vybrali jsme pro vás pár chuťovek, které se podávaly na loňském ročníku Foodparade. Jednou z nich byl francouzský quiche s pórkem, houbami a sýrem. Oblíbené byly také fazole na kari, podávané na pečené bramboře. Ve stánku asijských kuchařů jsme zahlédli česnekové krevety na špízu a u stánku s francouzským šarmem nás uchvátila sladká karamelová palačinka s banánem. Všechna jídla si můžete podle našich receptů snadno připravit doma ještě dříve, než celý festival vypukne.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín