Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Historie Prague Food Festivalu

jídlo na talíři
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Zítra v zahradách Pražského hradu startuje Prague Food Festival. Také už se nemůžete dočkat? <b>Zkraťte si čekání ohlédnutím za minulými ročníky.

Prague Food Festival 2007

citronový koláč
První ročník festivalu se uskutečnil v září roku 2007 v Museu Kampa v Sovových mlýnech. Během tří dnů navštívilo areál 8000 návštěvníků z Česka i ze zahraničí, kteří denně dohromady utratili téměř milion korun.  Restaurace Café Imperial spotřebovala celkem 100 kg hovězích líček, Alcron vydal přes 700 minidezertů a v The Sushi Baru připravili pro natěšené strávníky 4500 kousků suši.

Prague Food Festival 2008

humr
Další ročník gastronomického svátku se konal koncem června na Žofíně. Návštěvníci měli možnost ochutnat speciality české, brazilské, thajské či francouzské kuchyně. Novinkou se staly workshopy a cooking show, které měly u diváků obrovský úspěch. Festival navštívilo 12 000 labužníků a hitem mezi nabízenými delikatesami se stal jednoznačně humr.

Prague Food Festival 2009

krevety se špenátem
Třetí pokračování festivalu dobrého jídla a pití proběhlo během posledního květnového víkendu v areálu nazvaném ‚Mezi mosty‘.  Počasí festivalu příliš nepřálo, návštěvníky to ale neodradilo. Během tří dnů jich přišlo více než 15 000 a měli možnost ochutnat například čerstvé ústřice, srnčí hřbet, pečená telecí líčka nebo košer rybu. Veliký ohlas měly také cooking show, které se odehrávaly přímo na vodě na pontonu. Oblíbenou zastávkou byl i stánek Apetitu, který najdete na festivalu také letos.

Jaký bude ročník 2010, se dozvíme co nevidět. Prohlédněte si speciální přílohu Prague Food Festival 2010, podívejte se na videomedailonky šéfkuchařů a naplánujte si tři dny gastronomických potěšení!

Přečtěte si také:

Apetit a Prague food festival
Koktejly a káva na Prague Food Festivalu
Hvězdy na Prague Food Festivalu


Rezervujte si termín na Prague Food Festival


Chuť Andalusie na Prague Food Festivalu


Prague Food Festival a děti


Prague Food Festival a víno

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...