Historie Prague Food Festivalu

jídlo na talíři
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Zítra v zahradách Pražského hradu startuje Prague Food Festival. Také už se nemůžete dočkat? <b>Zkraťte si čekání ohlédnutím za minulými ročníky.

Prague Food Festival 2007

citronový koláč
První ročník festivalu se uskutečnil v září roku 2007 v Museu Kampa v Sovových mlýnech. Během tří dnů navštívilo areál 8000 návštěvníků z Česka i ze zahraničí, kteří denně dohromady utratili téměř milion korun.  Restaurace Café Imperial spotřebovala celkem 100 kg hovězích líček, Alcron vydal přes 700 minidezertů a v The Sushi Baru připravili pro natěšené strávníky 4500 kousků suši.

Prague Food Festival 2008

humr
Další ročník gastronomického svátku se konal koncem června na Žofíně. Návštěvníci měli možnost ochutnat speciality české, brazilské, thajské či francouzské kuchyně. Novinkou se staly workshopy a cooking show, které měly u diváků obrovský úspěch. Festival navštívilo 12 000 labužníků a hitem mezi nabízenými delikatesami se stal jednoznačně humr.

Prague Food Festival 2009

krevety se špenátem
Třetí pokračování festivalu dobrého jídla a pití proběhlo během posledního květnového víkendu v areálu nazvaném ‚Mezi mosty‘.  Počasí festivalu příliš nepřálo, návštěvníky to ale neodradilo. Během tří dnů jich přišlo více než 15 000 a měli možnost ochutnat například čerstvé ústřice, srnčí hřbet, pečená telecí líčka nebo košer rybu. Veliký ohlas měly také cooking show, které se odehrávaly přímo na vodě na pontonu. Oblíbenou zastávkou byl i stánek Apetitu, který najdete na festivalu také letos.

Jaký bude ročník 2010, se dozvíme co nevidět. Prohlédněte si speciální přílohu Prague Food Festival 2010, podívejte se na videomedailonky šéfkuchařů a naplánujte si tři dny gastronomických potěšení!

Přečtěte si také:

Apetit a Prague food festival
Koktejly a káva na Prague Food Festivalu
Hvězdy na Prague Food Festivalu


Rezervujte si termín na Prague Food Festival


Chuť Andalusie na Prague Food Festivalu


Prague Food Festival a děti


Prague Food Festival a víno

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit