Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí konfit s dýňovým pyré

Hovězí konfit s dýňovým pyré
sdílet:
Ochutnejte doměkka uvařené hovězí maso se sezonní přílohou
  • 600 g hovězího krku                                                 
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón hovězí
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón zeleninový
  • 70 g mrkve                                                                
  • 1 menší cibule                                                                 
  • 70 g celeru                                                                  
  • sůl a čerstvě mletý pepř                                                                       
  • 50 ml červeného vína   


Na dýňové pyré 

 

  • 300 g dýně hokkaido                                                                                      

                                                          

 

 

  • 1 lžíce smetany                                                            
  • půl šalotky                                                               
  • 1 stroužek česneku                                                               
  • 1 lžíce másla                                                                 
  • několik snítek tymiánu                                                               

 
1 Hovězí přední maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninou a přidáme maso. Vlijeme MAGGI Gurmánský bujón hovězí. Přidáme tymián. Zalijeme červeným vínem a pomalu dusíme, až se začne maso rozpadat.
 
2 Jemně nasekanou cibuli orestujeme na másle s nasekaným česnekem, přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kostky, tymián, MAGGI Gurmánský bujón zeleninový a dusíme pozvolna 15 minut doměkka. Nakonec zjemníme smetanou a směs propasírujeme přes jemné síto. Podle chuti osolíme.

3 Hotové maso se zeleninou rozmačkáme s vlastní šťávou. Podáváme s dýňovým pyré pokapaným dýňovým olejem.

Odkaz na video ZDE

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín