Hovězí konfit s dýňovým pyré

Hovězí konfit s dýňovým pyré
sdílet:
Ochutnejte doměkka uvařené hovězí maso se sezonní přílohou
  • 600 g hovězího krku                                                 
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón hovězí
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón zeleninový
  • 70 g mrkve                                                                
  • 1 menší cibule                                                                 
  • 70 g celeru                                                                  
  • sůl a čerstvě mletý pepř                                                                       
  • 50 ml červeného vína   

Na dýňové pyré 
  • 300 g dýně hokkaido                                                                                      
                                                          
  • 1 lžíce smetany                                                            
  • půl šalotky                                                               
  • 1 stroužek česneku                                                               
  • 1 lžíce másla                                                                 
  • několik snítek tymiánu                                                               
 
1 Hovězí přední maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninou a přidáme maso. Vlijeme MAGGI Gurmánský bujón hovězí. Přidáme tymián. Zalijeme červeným vínem a pomalu dusíme, až se začne maso rozpadat.
 
2 Jemně nasekanou cibuli orestujeme na másle s nasekaným česnekem, přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kostky, tymián, MAGGI Gurmánský bujón zeleninový a dusíme pozvolna 15 minut doměkka. Nakonec zjemníme smetanou a směs propasírujeme přes jemné síto. Podle chuti osolíme.

3 Hotové maso se zeleninou rozmačkáme s vlastní šťávou. Podáváme s dýňovým pyré pokapaným dýňovým olejem.

Odkaz na video ZDE
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit