Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

International Food Truck Show

International Food Truck Show
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Největší představení food trucků z celé Evropy v ČR se uskuteční 22. října v Praze na Výstavišti v Holešovicích, na druhý den 23. října se festival přesune do Plzně, do industriálního areálu bývalé Papírny.

Jedním z prvních historických food trucků byl vůz v pojetí prodavače jídla Waltera Scotta z roku 1872. Scott vyřízl okénka v malém krytém voze, zaparkoval před kanceláří novin na Providence Rhode Island a prodával novinářům a tiskařům sendviče, koláče a kávu. Vznikl tak nový směr ve stravování, který využívali především dělníci na stavbách, či úředníci v kancelářích. V posledních letech se tento trend pojízdných občerstvení, který by doposud převážně výsadou USA pomalu stěhuje do Evropy. Mezi největší evropské food truckové komunity patří Italové, Francouzi a překvapivě také Poláci.

Food Truck  jídlo z Food Trucku

Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit nejen na speciality jednotlivých food trucků, které často souvisí se zemí či regionem jejich původu, ale také na výtvarnou stránku a uměleckou kreativitu s jakou se tyto automobily zdobeny a přestavovány. Na festivalu se představí food trucky z Francie, Itálie, Slovenska, Maďarska, ale také např. z Lichtenštejnska či Belgie. Polsko které se stalo opravdovou foodtruckovou velmocí se zde bude prezentovat deseti food trucky, které jsou na srovnatelné úrovni se západními zeměmi.

K vidění budou také občerstvovací tříkolky, rikši, přívěsy, obří grily, CK polní kuchyně, autobus RTO, záchranářský autobus a další. Součástí show bude také v případě příznivého počasí pomalování jedné z dodávek graffiti.

plakát International Food Truck Show Praha plakát International Food Truck Show Plzeň

Kdy: 22.října 2016, od 10-18:00
Kde: Výstaviště Holešovice, Praha
Vstupné: 100 Kč

Kdy: 23.října 2016 od 10.00 – 17.00
Kde: Papírna Plzeň
Vstupné: 100 Kč

Více informací: www.foodevent.cz nebo www.facebook.com/foodtruckprague

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín