0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

International Food Truck Show

International Food Truck Show
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Největší představení food trucků z celé Evropy v ČR se uskuteční 22. října v Praze na Výstavišti v Holešovicích, na druhý den 23. října se festival přesune do Plzně, do industriálního areálu bývalé Papírny.

Jedním z prvních historických food trucků byl vůz v pojetí prodavače jídla Waltera Scotta z roku 1872. Scott vyřízl okénka v malém krytém voze, zaparkoval před kanceláří novin na Providence Rhode Island a prodával novinářům a tiskařům sendviče, koláče a kávu. Vznikl tak nový směr ve stravování, který využívali především dělníci na stavbách, či úředníci v kancelářích. V posledních letech se tento trend pojízdných občerstvení, který by doposud převážně výsadou USA pomalu stěhuje do Evropy. Mezi největší evropské food truckové komunity patří Italové, Francouzi a překvapivě také Poláci.

Food Truck  jídlo z Food Trucku

Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit nejen na speciality jednotlivých food trucků, které často souvisí se zemí či regionem jejich původu, ale také na výtvarnou stránku a uměleckou kreativitu s jakou se tyto automobily zdobeny a přestavovány. Na festivalu se představí food trucky z Francie, Itálie, Slovenska, Maďarska, ale také např. z Lichtenštejnska či Belgie. Polsko které se stalo opravdovou foodtruckovou velmocí se zde bude prezentovat deseti food trucky, které jsou na srovnatelné úrovni se západními zeměmi.

K vidění budou také občerstvovací tříkolky, rikši, přívěsy, obří grily, CK polní kuchyně, autobus RTO, záchranářský autobus a další. Součástí show bude také v případě příznivého počasí pomalování jedné z dodávek graffiti.

plakát International Food Truck Show Praha plakát International Food Truck Show Plzeň

Kdy: 22.října 2016, od 10-18:00
Kde: Výstaviště Holešovice, Praha
Vstupné: 100 Kč

Kdy: 23.října 2016 od 10.00 – 17.00
Kde: Papírna Plzeň
Vstupné: 100 Kč

Více informací: www.foodevent.cz nebo www.facebook.com/foodtruckprague

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč