0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak jsme vařili asijskou kuchyni v NZM

asijská kuchyně
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V sobotu 13. října se v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea konal kurz vaření s Apetitem. A jaké recepty z asijské kuchyně se naučilo se pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska uvařit deset čtenářů Apetitu? 

Příprava známých asijských pokrmů pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska se odehrávala v uvolněné a přátelské atmosféře. Při organizaci kurzu vaření s Apetitem se počítalo i s doprovodem, každý z pěti výherců si tedy mohl přivést kamaráda nebo člena rodiny, celkem tedy vařilo pět dvojic na pěti stanovištích. Základ na některá jídla, například vývar na polévku, připravovali všichni společně, ovšem jinak měla každá dvojice na svém stanovišti připravené rozvážené suroviny a recept. Postupně se tak všichni naučili všechna jídla.

Co bylo na menu?

Petr Vlásek, člen národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky pracujícího pod záštitou AKC ČR, si pro účastníky kurzu přichystal klasická asijská jídla: čtenáři Apetitu tak začali tartarem z tuňáka s wakame salátem a japonskou majonézou, pokračovali polévkou tom yum a krevetami pad thai a kuchařský maraton zakončili thajským červeným kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží. Před samotným vařením se účastníci kurzu seznámili se surovinami. Přípravu každého chodu – včetně krájení a dalších potřebných technik – Petr Vlásek nejprve všem předvedl, a pak se účastníci kurzu pustili samostatně na svých stanovištích do vaření. Poté si každý to, co navařil, také snědl. A všichni si své výtvory pochvalovali.

asijská kuchyně

 
 
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit