0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak jsme vařili asijskou kuchyni v NZM

asijská kuchyně
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V sobotu 13. října se v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea konal kurz vaření s Apetitem. A jaké recepty z asijské kuchyně se naučilo se pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska uvařit deset čtenářů Apetitu? 

Příprava známých asijských pokrmů pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska se odehrávala v uvolněné a přátelské atmosféře. Při organizaci kurzu vaření s Apetitem se počítalo i s doprovodem, každý z pěti výherců si tedy mohl přivést kamaráda nebo člena rodiny, celkem tedy vařilo pět dvojic na pěti stanovištích. Základ na některá jídla, například vývar na polévku, připravovali všichni společně, ovšem jinak měla každá dvojice na svém stanovišti připravené rozvážené suroviny a recept. Postupně se tak všichni naučili všechna jídla.

Co bylo na menu?

Petr Vlásek, člen národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky pracujícího pod záštitou AKC ČR, si pro účastníky kurzu přichystal klasická asijská jídla: čtenáři Apetitu tak začali tartarem z tuňáka s wakame salátem a japonskou majonézou, pokračovali polévkou tom yum a krevetami pad thai a kuchařský maraton zakončili thajským červeným kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží. Před samotným vařením se účastníci kurzu seznámili se surovinami. Přípravu každého chodu – včetně krájení a dalších potřebných technik – Petr Vlásek nejprve všem předvedl, a pak se účastníci kurzu pustili samostatně na svých stanovištích do vaření. Poté si každý to, co navařil, také snědl. A všichni si své výtvory pochvalovali.

asijská kuchyně

 
 
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč