0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se vaří Itálie s Apetitem?

vaření s apetitem
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V Gastrostudiu Národního zemědělského muzea proběhl v úterý 15. května další kurz vaření pro čtenáře Apetitu, kteří vyhráli soutěž. Tentokrát se vařilo pod vedením zkušeného šéfkuchaře Martina Svatka.

Slunný jih na talíři
Do tajů elegantní italské kuchyně zasvětil výherce naší soutěže oblíbený šéfkuchař Martin Svatek, který momentálně působí jako F&B manager a šéfkuchař v táborském hotelu Nautilus. Je také členem národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky pracujícího pod záštitou AKC ČR. Mediálním partnerem českého národního týmu je Apetit. Italské menu zvolil zcela záměrně. Z mého pohledu je italská kuchyně velice atraktivní, přátelská a čistá. Každé jídlo se skládá jen z několika surovin, a přesto z nich vznikne veliké kulinářské dílo," prozrazuje Martin.

Podvečerní lekce se opět odehrála v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea. Během 3 hodin se čtenáři naučili připravit dokonale dochucené krevety, upéct skvělou šťavnatou rybu v solné krustě, uvařit pravé italské risotto a celou večeři zakončili nezapomenutelným dezertem v podobě tvarohových nočků s čerstvými malinami a hedvábně jemným žloutkovým krémem zapečeným flambovací pistolí.

vaření s Apetitem

Menu:

  • Krevety s rajčaty a bazalkou
  • Parmazánové rizoto se sýrovou oplatkou
  • Ryba v solné krustě
  • Tvarohové noky s malinami a sabayone

Kde jsme vařili:
Nově zrekonstruované Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné (Kostelní 44, Praha 7). Kurz proběhl v unikátní expozici Gastronomie, která se skládá ze dvou částí: Dětské gastronomické herny Gastrostudia. V této moderně vybavené profesionální kuchyni Národní zemědělské muzeum pořádá pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření pro veřejnost zaměřené nejen na tradiční českou kuchyni. Od listopadu jsou v prodeji i dárkové poukazy na tyto jedinečné kurzy vaření. Více informací najdete na www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/kurzy-vareni nebo na kontaktním e-mailu kurzyvareni@nzm.cz. V Gastrostudiu také trénují zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR na tuzemské i zahraniční soutěže.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit