Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se vařilo Menu pro Emu?

Jak se vařilo Menu pro Emu?
sdílet:
Máme za sebou první řadu úspěšného pořadu Menu pro Emu, kterým provází oblíbená food blogerka Veronika Koko Šmehlíková. V každém z dvanácti dílů se věnuje jedné z důležitých fází v životě dítěte a rodiny, přičemž jí zdatně sekunduje její malá dcerka Ema.

Veronika Koko Šmehlíková s dcerouKdyž do života mladé rodiny vstoupí miminko, převrátí se vše vzhůru nohama. Nic není jako dřív a vynoří se nespočet otázek. Odpovědí na ně je ale v dnešní době taková přemíra, že je snadné se v nich zcela ztratit. Jak se postarat o rodinu? Jak správně nakrmit miminko, sebe i hladového muže? Jak se vyrovnat s novou rolí a nedostatkem spánku? Přesně takové zkušenosti měla i Veronika, a proto přišla s nápadem na pořad, který by novopečeným maminkám i tatínkům trochu pomohl zorientovat se v nové situaci. 

S malou Emou a jejími rodiči jsme prožili první rok jejího života a dozvěděli se řadu praktických rad a tipů, jak zvládnout překážky, které mohou na této cestě nastat. Tématem Menu pro Emu ovšem nebylo jenom vaření pro děti, dokonce ani ne jen mateřství. Každý z 12 dílů se vždy věnoval jednomu ucelenému tématu, ať už to bylo šestinedělí, první příkrmy, nalezení nové vztahové rovnováhy, zdravé hubnutí, či trápení s prvními zoubky. V žádném díle však nechyběly skvělé recepty a další krůček ve vývoji malého dítěte. Veronika ovšem nečerpala pouze ze svých zkušeností, o ty se s ní podělila i celá řada zajímavých hostů a odborníků na slovo vzatých. Na nutriční vyváženost jídel celou dobu dohlížela výživová poradkyně MUDr. Václava Kunová. Ta Veronice pomáhala i se zdravým hubnutím po porodu, což je záležitost, kterou se zabývá téměř každá novopečená maminka. Protože do pořadu se z časových důvodů nikdy nevejde vše, další rady, tipy a bonusové recepty ke každému dílu najdete v květnovém, červnovém a červencovém čísle Apetitu.

Ani nemůžeme uvěřit, jak rychle to uteklo a už jsme s Emou sfoukávali první svíčku na dortu. Byla to pořádná jízda!

Apetit magazín