0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se vařilo Menu pro Emu?

Jak se vařilo Menu pro Emu?
sdílet:
Máme za sebou první řadu úspěšného pořadu Menu pro Emu, kterým provází oblíbená food blogerka Veronika Koko Šmehlíková. V každém z dvanácti dílů se věnuje jedné z důležitých fází v životě dítěte a rodiny, přičemž jí zdatně sekunduje její malá dcerka Ema.

Veronika Koko Šmehlíková s dcerouKdyž do života mladé rodiny vstoupí miminko, převrátí se vše vzhůru nohama. Nic není jako dřív a vynoří se nespočet otázek. Odpovědí na ně je ale v dnešní době taková přemíra, že je snadné se v nich zcela ztratit. Jak se postarat o rodinu? Jak správně nakrmit miminko, sebe i hladového muže? Jak se vyrovnat s novou rolí a nedostatkem spánku? Přesně takové zkušenosti měla i Veronika, a proto přišla s nápadem na pořad, který by novopečeným maminkám i tatínkům trochu pomohl zorientovat se v nové situaci. 

S malou Emou a jejími rodiči jsme prožili první rok jejího života a dozvěděli se řadu praktických rad a tipů, jak zvládnout překážky, které mohou na této cestě nastat. Tématem Menu pro Emu ovšem nebylo jenom vaření pro děti, dokonce ani ne jen mateřství. Každý z 12 dílů se vždy věnoval jednomu ucelenému tématu, ať už to bylo šestinedělí, první příkrmy, nalezení nové vztahové rovnováhy, zdravé hubnutí, či trápení s prvními zoubky. V žádném díle však nechyběly skvělé recepty a další krůček ve vývoji malého dítěte. Veronika ovšem nečerpala pouze ze svých zkušeností, o ty se s ní podělila i celá řada zajímavých hostů a odborníků na slovo vzatých. Na nutriční vyváženost jídel celou dobu dohlížela výživová poradkyně MUDr. Václava Kunová. Ta Veronice pomáhala i se zdravým hubnutím po porodu, což je záležitost, kterou se zabývá téměř každá novopečená maminka. Protože do pořadu se z časových důvodů nikdy nevejde vše, další rady, tipy a bonusové recepty ke každému dílu najdete v květnovém, červnovém a červencovém čísle Apetitu.

Ani nemůžeme uvěřit, jak rychle to uteklo a už jsme s Emou sfoukávali první svíčku na dortu. Byla to pořádná jízda!

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit