0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vyzrát na únavu v kanceláři?

Jak vyzrát na únavu v kanceláři?
sdílet:
Čokoládovou tyčinku na doplnění energie? Nebo snad kafíčko proti únavě? Nakrátko vám možná pomohou, ale po chvíli se musíte nadopovat znovu. Pokud máte sedavé zaměstnání a klížící se víčka řešíte dnes a denně, měli byste se po zdrojích energie raději poohlédnout jinde, protože jinak byste se zakrátko mohli ocitnout v bludném kruhu.

Únava v kanceláři může mít pouze dva důvody: buď jste to včera na party trošku přetáhli a v posteli se moc nezdrželi, pak vám pomůže pouze spánek, nebo vám klesla hladina cukru v krvi: máte hlad nebo jste vydali příliš velké množství energie. V tomto případě platí, že byste se měli snažit udržet si vyváženou hladinu cukru v krvi. Tenhle problém čokoládová tyčinka opravdu nevyřeší. Potíž je totiž v tom, že zvykneme-li si na okamžité zvýšení hladiny krevního cukru, které nám pamlsky přinášejí, záhy je začneme pokládat za pravidelnou součást jídelníčku. V naprosté většině případů jsou ale sladkosti pouhým zdrojem prázdných kalorií a energii z nich spálí tělo velice rychle. Dostaví se nervozita a podrážděnost, kterou se snažíme vyřešit další tyčinkou z automatu…

Raději se cestou do práce stavte v zelenině a kupte si ovocný salát. Nejlepším lékem na akutní nedostatek energie je totiž právě ovoce. Tělo nemusí glukózu v něm obsaženou dále štěpit, vstřebává se rovnou do krve. Proto je velmi rychlým zdrojem energie pro svaly a mozek – glukóza je skvělá pro obnovení energie po namáhavém sportovním výkonu či při učení. Skvělými zdroji energie jsou kromě čerstvého ovoce i sušené ovoce či oříšky.

A další tipy na únavu v kanceláři. Rozhodně nepodceňujte pitný režim. Protože právě na přísun tekutin velmi časo zapomínáme, raději si nechte lahev s vodou stále po ruce. A pokud vás přepadne náhlá vlna únavy, úplně nejrychlejší a nejjednodušší pomoc je otevřít okno a pořádně vyvětrat.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit