Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní saláty

salát s polníčkem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Neláká vás s přibývajícím slunečními paprsky teplá večeře? Připravte si z několika přísad jednoduchý salát. S opečenými tousty ho můžete podávat jako samostatný chod, zastoupí však také přílohu k opékané rybě, pečenému kuřeti či hovězímu steaku.

Barevné variace

Při přípravě jarních salátů vyzkoušejte i jiné odrůdy listové zeleniny, než jste zvyklí. Využijte chuťových variant salátů, které se nabízejí – lehce oříškového polníčku, příjemně nahořklé červené čekanky radicchio, výrazně ostré rukoly, svěžích salátů lollo biondo a lollo rosso.

Jak nakoupit

Salát kupujte co nejčerstvější, s tuhými, nepovadlými listy. Uchovávejte ho ve spodní přihrádce lednice. Pokud jste koupili salát v plastovém obalu, před uložením v lednici ho vybalte. Nejlepší je, když koupený salát hned spotřebujete – jen tak máte jistotu, že bude křehký a křupavý.

Jak připravit

Salát před přípravou důkladně omyjte a osušte. Nejlépe to jde v odstředivce, pomoci si můžete i utěrkou. Proč je odstranění vody tak důležité? Jen tak zajistíte, aby vám přebytečná voda nerozředila zálivku, která také k listům lépe přilne. Zálivku přidávejte do salátu až jako poslední, jinak budete místo křehkých lístků servírovat povadlé kousky. Nakonec salát dozdobte hoblinkami parmazánu nebo aromatického sýra.

Chcete vyhrát elektrické struhadlo Moulinex Fresh Express Plus? Zúčastněte se soutěže zde.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...