0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaro přičaruje pažitka

Jaro přičaruje pažitka
sdílet:
Stačí několik nasekaných stonků, a máte jaro na talíři! Lehce štiplavá pažitka neboli šnytlík je v některých kombinacích naprosto úchvatná. Přesvědčte se o tom s pomocí našich receptů.

Pažitka je nejen bylina, ale také koření. Obsahuje vitamin C, B₂ a celou řadu minerálů. Pažitku nikdy nevaříme a do pokrmů ji přidáváme až nakonec. Smetanové brambory jsou s pažitkou velcí přátelé, přidejte k nim ještě sezamovou pastu tahini a citronovou šťávu, a máte lehký salát či originální přílohu. Ke svačině si můžete na housku natřít domácí sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem, přelitý javorovým dresinkem. Palačinky nemusejí být pouze na sladko, co takhle potřít je jemnou bylinkovou náplní? Takové pažitkové palačinky mají těsto krásně nadýchané. Z bylinek si můžete snadno připravit dokonce dort. Je plný smetany, mascarpone, ale hlavně pažitky a řeřichy, to je pastva (pro oči). Nakonec jsou to pažitkové špagety s ricottou a kešú ořechy, které uzavírají pažitkovou pentalogii následujícího měsíce.

I těm nejjednodušším receptům dodá pažitka ten správný šmak, tak neváhejte a lákejte jaro pažitkovými dobrotamibřeznovém čísle časopisu Apetit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč