0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jedinečný zážitek v SaSaZu

jídlo na talíři
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Šéfkuchař Andy Tan znovu přináší to nejlepší z asijské kuchyně. Hosté se opět ponoří do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a pomyslně procestují opravdovou Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinacemi naservírovanými ve stylu prvotřídní evropské restaurace.

Inovativní přístup k asijské kuchyni opět zazářil při tvorbě nového menu v pražské restauraci SaSaZu. Šéfkuchař Andy Tan v něm skládá poctu tradičním pokrmům čínské, japonské i indonéské kuchyně. Všechna jídla ovšem ozvláštnil svým osobitým stylem, čímž tradičním pokrmům dodal moderní a nečekaný rozměr. Čínské knedlíčky dimsum tak naplnil v pokrmu Shanghai Bao směsí foie gras a hovězího masa, která v kombinaci s jemným květákovým pyré a se signature pepřovou omáčkou odráží jeho rukopis v duchu moderní asian fusion kuchyně.

Díky tomu jsou původně průhledné knedlíčky v Guagzhou Har Gow obarvené pomocí sépie načerno, naplněné kachní masem a doladěné omáčkou se základem ze sladké kukuřice. Chicken Wakadori je přitakáním Andyho indonéskému původu, vychází totiž z receptu jeho maminky a babičky na Ayam Kecap, skromného kuřecího jídla z Jávy. Andy mu grilováním na ohni dodal japonský podtón a vytvořil opravdu silný chuťový zážitek.

Chicken Wakadori

Další novinkou na jídelním lístku je Black Bean Cod Fish. Tento pokrm je populární ve všech asijských zemích, kde se od sebe liší jen omáčkou. Andy ho vybral, aby tak obohatil nabídku ryb na jídelním lístku, oživil ho ale svým pojetím. Vzniklo tak lehké jídlo, které kombinuje filet z tresky připravený na páře a servírovaný s omáčkou z černých fazolí a sójové omáčky a čerstvým salátem z asijských bylinek. Nově Andy na jídelní lístek přidal také dva vegetariánské pokrmy a to Tempech Vega s cukrovým hráškem, šalotkou, shiitake houbami a sójovou omáčkou a Tofu Vega, které kombinuje grilované tofu s nudlemi, edamame a dýní.

SaSaZu tak jako vždy nabízí návštěvníkům nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě vybrané barevné kombinaci okouzlí také jejich zrak.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit