0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Novinky Grand Restaurant Festival: Jedovatá ryba, biohlína, račí ocásky

ryba
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Po celé republice jsme ve 30 městech zmapovali 83 zajímavých restaurací, které navštívilo 28 560 hostů. Takový byl letošní Grand Restaurant Festival v číslech.  Největšímu zájmu se stejně jako během předchozích ročníků těšily podniky v Praze.

Už tradičně byl největší zájem o degustace do michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která byla vyprodaná po několika minutách od zahájení prosincového předprodeje.

Nejnavštěvovanější restaurací letošního Grand Restaurant Festivalu se stal Marriot hotel, Midtown Grill. Šéfkuchař Jan Wiesner spolu se svým týmem hostům nabídl restované krevety na zázvoru, telecí pečeni s nádivkou ze sušených brusinek a ořechů a grilovaný flank steak z výběrového chovu. Druhou nejúspěšnější restaurací se stala Essensia hotelu Mandarin Oriental, která nabízí zdařilou fusion kuchyni a perfektní servis. Svým hostům navíc k menu servírovala předkrm s pikantními dipy a čaj z vlastní směsi.

cheesecake

Experimentální chutě

Letošní ročník se nesl v objevování nových chutí. Například restaurace Aureole svým hostům nabídla předkrm v čerstvé biohlíně s estragonovým guacamole. V zámecké restauraci Chateau Mcely Piano Nobile labužníci ochutnali zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. V pražském podniku U Bílé krávy podávali račí ocásky s rakytníkovou majonézou s pylem z včelích nožiček. Chuťovou zvláštnost představili také v Casa de Carli: čokoládové tagliatelle s parmazánovou krustou většina hostů jedla poprvé.

Výlety za jídlem

Hojně obsazené byly také gastronomické výpravy do nejlepších podniků. Mňam Busy a Mňam Vlak spojily lidi s vášní pro dobré jídlo a příjemné povídání o něm. „Češi se pomalu stávají gastronauty a jsou ochotni cestovat za jídlem přes půl republiky. Osobně mě velmi překvapilo složení účastníků zájezdu – gynekolog, patolog, lékárník, vinař, právník, dodavatelka exotermických nástavců, oční optik, tělocvikářka, účetní, majitel čerpací stanice, daňový poradce, učitelka češtiny a psychologie, realitní makléř, pojišťovák, personalista a stavbyvedoucí. A ještě navíc byli z různých koutů naší republiky!“ s překvapením konstatuje Pavel Maurer, zakladatel Grand Restaurant Festivalu.

Související články

Jak připravit sladkovodní ryby
  • Zajímavosti

Jak připravit sladkovodní ryby

Co: Kurz vařeníKdy: 9. 7. 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...
Jak správně grilovat ryby
  • Zajímavosti

Jak správně grilovat ryby

Dalibor Navrátil vám vysvětlí, jak správně připravit rybu pro grilování. Také se dozvíte, jak dlouho jednotlivé druhy ryb grilovat. Lektor kurzu vám prozradí, co je to papilota a jak ji připravit. Naučíte se vybrat a uvařit vhodné přílohy...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit