Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Novinky Grand Restaurant Festival: Jedovatá ryba, biohlína, račí ocásky

ryba
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Po celé republice jsme ve 30 městech zmapovali 83 zajímavých restaurací, které navštívilo 28 560 hostů. Takový byl letošní Grand Restaurant Festival v číslech.  Největšímu zájmu se stejně jako během předchozích ročníků těšily podniky v Praze.

Už tradičně byl největší zájem o degustace do michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která byla vyprodaná po několika minutách od zahájení prosincového předprodeje.

Nejnavštěvovanější restaurací letošního Grand Restaurant Festivalu se stal Marriot hotel, Midtown Grill. Šéfkuchař Jan Wiesner spolu se svým týmem hostům nabídl restované krevety na zázvoru, telecí pečeni s nádivkou ze sušených brusinek a ořechů a grilovaný flank steak z výběrového chovu. Druhou nejúspěšnější restaurací se stala Essensia hotelu Mandarin Oriental, která nabízí zdařilou fusion kuchyni a perfektní servis. Svým hostům navíc k menu servírovala předkrm s pikantními dipy a čaj z vlastní směsi.

cheesecake

Experimentální chutě

Letošní ročník se nesl v objevování nových chutí. Například restaurace Aureole svým hostům nabídla předkrm v čerstvé biohlíně s estragonovým guacamole. V zámecké restauraci Chateau Mcely Piano Nobile labužníci ochutnali zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. V pražském podniku U Bílé krávy podávali račí ocásky s rakytníkovou majonézou s pylem z včelích nožiček. Chuťovou zvláštnost představili také v Casa de Carli: čokoládové tagliatelle s parmazánovou krustou většina hostů jedla poprvé.

Výlety za jídlem

Hojně obsazené byly také gastronomické výpravy do nejlepších podniků. Mňam Busy a Mňam Vlak spojily lidi s vášní pro dobré jídlo a příjemné povídání o něm. „Češi se pomalu stávají gastronauty a jsou ochotni cestovat za jídlem přes půl republiky. Osobně mě velmi překvapilo složení účastníků zájezdu – gynekolog, patolog, lékárník, vinař, právník, dodavatelka exotermických nástavců, oční optik, tělocvikářka, účetní, majitel čerpací stanice, daňový poradce, učitelka češtiny a psychologie, realitní makléř, pojišťovák, personalista a stavbyvedoucí. A ještě navíc byli z různých koutů naší republiky!“ s překvapením konstatuje Pavel Maurer, zakladatel Grand Restaurant Festivalu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...