Jiřák je zpět

Jiřák je zpět
sdílet:
Oblíbené farmářské tržiště zahájí svou pátou sezonu.

Všichni, kteří si zvykli na nákupy pod širým nebem, se mohou zaradovat. První letošní trh na vinohradském náměstí Jiřího z Poděbrad se koná již tuto sobotu 25. ledna od dopoledních hodin. V tomto roce se návštěvníci mohou těšit na více tržních dnů v hlavní sezoně českého ovoce a zeleniny a na novinkové produkty českých zemědělců a výrobců.

„Sezonu zahájíme tradiční českou zabijačkou, živou hudbou, a pokud počasí dovolí, tak také sezonní zeleninou a ovocem a čerstvými potravinami. Chceme otevření pojmout jako slavnost, protože se spousta fanoušků Jiřáku na ‚otevíračku‘ moc těší,“ láká na sobotní trh jeden z organizátorů Jiří Sedláček.



Lednová zabijačka


Své výrobky na zabijačce představí řezník František Foltýn z Tismic. Nakoupíte jelítka, jitrnice, ovar, prejt, tlačenku i pikantní zabijačkový guláš nebo polévku, kterou si můžete dát s rohlíky či kváskovým chlebem. V nabídce bude na zapití vychlazené pivo nebo nezvyklá specialita – horké bylinkové pivo. Zkrátka nepřijdou ani milovníci sladkých chutí. Jako vždy nebudou na tržišti chybět stánky s koláči, dortíky či ručně vyráběnými sušenkami.

Náplavka v únoru


Zvykli jste si nakupovat na tržišti na vltavské náplavce? Jeho znovuotevření je v tomto roce plánováno hned po Valentýnu – na 15. února. I tady vás čekají novinky. Máte se na co těšit!

Více na www.farmarsketrziste.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit