0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam na večeři: nové tapas bary v Praze i v Brně

Kam na večeři: nové tapas bary v Praze i v Brně
sdílet:
Inspirujte se jihoevropskou pohostinností a vychutnejte si kouzlo posezení s přáteli nad malými chuťovkami.

Tapas pocházejí ze Španělska, kde se podávají jako malé občerstvení k vínu. Různé varianty těchto jednohubek můžete s přáteli ochutnat i u nás. Kromě tří nově otevřených tapas barů vám dáme tip na další dvě restaurace, kam můžete vyrazit za gurmánským zážitkem.

Praha


Denně aktualizovanou nabídkou tapas se může pochlubit nově otevřený středomořský bar Bisos. Kromě chuťovek inspirovaných kuchyní Sardinie nabízí i snídaňové a polední menu.

Zajímavý výběr ze studených i teplých tapas najdete také ve vinohradské restauraci Kofein. Tam můžete ochutnat celou škálu populárních chuťovek, třeba domácí paštiku s karamelizovanou cibulkou, pstruha na másle s pyré z červené řepy nebo králičí kousky v hořčicové omáčce s oreganem. Za zmínku stojí také jejich polední menu, které představuje sezonní suroviny v jednoduché úpravě.

Tapas si můžete dát také ve zbrusu nové restauraci a music baru La Loca, jejíž kuchaři pro vás připraví oblíbené krevety na česneku, buffalo kuřecí křídla nebo chorizo na fazolích. Po večeři vyrazte za hudebním zážitkem. Na všechny koncerty je v La Loca vstup zdarma.

Brno


Španělskou kuchyní inspirovaný tapas bar Saffron své pokrmy připravuje z autentických surovin a čerstvých ryb, dovezených ze Španělska. Ceny tapas se pohybují přibližně od 30 do 130 Kč. Můžete se těšit na ančovičky s picosem, španělské uzeniny a sušené šunky nebo na krevety na česneku a chilli.

Další brněnský bar Don Pintxos se zaměřuje hlavně na španělská vína, ke kterým dokonale ladí právě tapas. V podniku vám je připraví třeba ze známých sýrů Manchego, šunek Serrano, uzenin Chorizo či Lomo a z kvalitních oliv.

Musíte ochutnat: Nevšední zážitek vám přinesou i tapas připravené doma. Na papriky s chorizem, které jsou inspirovány španělskou kuchyní, vám stačí jen naložené papriky, chorizo, kozí sýr, rukola a špetka lásky k vaření.

Připravila Nikita Rybová


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč