Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu: ochutnejte jižní Moravu

Kam o víkendu: ochutnejte jižní Moravu
sdílet:
Minulý víkend byl jistě díky krásnému počasí ve znamení sportu, proto tento víkend můžete věnovat degustacím jídla. Vyrazte na jižní Moravu a ochutnejte uzené klobásky nebo výtečný guláš.

O krála slováckej klobásky (jihomoravský region)


V sobotu 5. května si místo oběda zajděte na uzené klobásky a další čerstvé uzeniny na degustační soutěž O krála slováckej klobásky ve Velké nad Veličkou. Řezníci a uzenáři se utkají ve dvou soutěžních kategoriích: O nejlepší slováckou klobásu a O nejlepší paprikovou klobásku. Začátek degustace pro veřejnost bude ve 12 hodin a návštěvníci budou moci ochutnat soutěžní uzeniny, koupit je a zapít vybraným vínem. Během akce vystoupí cimbálová muzika Kubíci nebo zpěvák Martin Hrbáč. Informace o akci na www.kralklobasek.cz

 

 

 

Bukovanský gulášek (jihomoravský region)


Milovníky guláše potěší 3. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš, který se koná v sobotu 5. května v Bukovanském mlýně. Na návštěvníky čeká nejen bohatý kulturní program s hudebními skupinami, ale i degustace soutěžních vzorků guláše. Více informací o pořádané akci najdete na www.bukovanský-mlyn.cz.

 

 

 

140 let pivovaru Zubr (olomoucký region)


Klobásky a guláš je nejlepší zapít osvěžujícím pivem. Na to můžete zajít do přerovského pivovaru Zubr, který tento rok slaví výročí 140 let otevření. Kromě posezení u lahodného piva se návštěvníci prostřednictvím dioramatických instalací seznámí se životem na pivovarském dvoře, poučí se o tom, co se vše musí udělat, než host pozvedne půllitr. Připravena bude také výstava dobových fotografií z celé historie pivovaru Zubr. Expozice je pro návštěvníky otevřená od poloviny dubna 2012 do října 2012. Informace o vstupném a otevírací době najdete na www.prerovmuzeum.cz.

 

 

Připravila Irena Vaňková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín