0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu: ochutnejte jižní Moravu

Kam o víkendu: ochutnejte jižní Moravu
sdílet:
Minulý víkend byl jistě díky krásnému počasí ve znamení sportu, proto tento víkend můžete věnovat degustacím jídla. Vyrazte na jižní Moravu a ochutnejte uzené klobásky nebo výtečný guláš.

O krála slováckej klobásky (jihomoravský region)


V sobotu 5. května si místo oběda zajděte na uzené klobásky a další čerstvé uzeniny na degustační soutěž O krála slováckej klobásky ve Velké nad Veličkou. Řezníci a uzenáři se utkají ve dvou soutěžních kategoriích: O nejlepší slováckou klobásu a O nejlepší paprikovou klobásku. Začátek degustace pro veřejnost bude ve 12 hodin a návštěvníci budou moci ochutnat soutěžní uzeniny, koupit je a zapít vybraným vínem. Během akce vystoupí cimbálová muzika Kubíci nebo zpěvák Martin Hrbáč. Informace o akci na www.kralklobasek.cz


Bukovanský gulášek (jihomoravský region)


Milovníky guláše potěší 3. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš, který se koná v sobotu 5. května v Bukovanském mlýně. Na návštěvníky čeká nejen bohatý kulturní program s hudebními skupinami, ale i degustace soutěžních vzorků guláše. Více informací o pořádané akci najdete na www.bukovanský-mlyn.cz.


140 let pivovaru Zubr (olomoucký region)


Klobásky a guláš je nejlepší zapít osvěžujícím pivem. Na to můžete zajít do přerovského pivovaru Zubr, který tento rok slaví výročí 140 let otevření. Kromě posezení u lahodného piva se návštěvníci prostřednictvím dioramatických instalací seznámí se životem na pivovarském dvoře, poučí se o tom, co se vše musí udělat, než host pozvedne půllitr. Připravena bude také výstava dobových fotografií z celé historie pivovaru Zubr. Expozice je pro návštěvníky otevřená od poloviny dubna 2012 do října 2012. Informace o vstupném a otevírací době najdete na www.prerovmuzeum.cz.

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit