0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu: Špilberk Food Festival

Kam o víkendu: Špilberk Food Festival
sdílet:
Moravská metropole bude první červnový víkend patřit jídlu z nejlepších brněnských podniků.

4. ročník Špilberk Food Festivalu se koná od pátku 5. do neděle 7. června. Dominanta města, hrad Špilberk, bude hostit degustace jídla, vína i destilátů. Letos se představí třináct jihomoravských restaurací, které nabídnou své speciality ve snoubení s vínem. Poprvé se festivalu zúčastní restaurace La Bouchée, Na Pekárně a SONO Restaurant. Ty doplní stálice z předchozích ročníků, mezi nimi budou například Castellana Tratoria, Monte Bú či Il Mercato.

Královská hostina

Letos poprvé si hosté můžou vychutnat jídlo servírované ve středověkém sálu Královské kaple hradu Špilberk. „Restaurace Koishi připraví exkluzivní pětichodové menu doplněné o vybraná vína. Na této hostině budou přítomní i vinaři a majitelé Koishi, kteří ji obohatí svými zajímavými příběhy,“ láká na jedinečný zážitek organizátorka Marie Šotkovská. 

Program pro všechny

Na účastníky čeká kromě jídla a pití také workshop alternativních metod přípravy kávy, ukázka molekulární mixologie, barman s ohnivou show nebo soutěž v otevírání ústřic. 4. ročník Špilberk Food Festivalu bude slavnostně zahájen sabráží, tak si ho nenechte ujít! Více o programu a vstupném na www.spilberkfoodfestival.cz.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit