0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu: vyrazte na pivní festival

Kam o víkendu: vyrazte na pivní festival
sdílet:
První říjnové dny s českým zlatem

Pivo na Náplavce


Festival českých malých a minipivovarů najdete na vltavské náplavce u Rašínova nábřeží 4. a 5. října 2013. Původně se měl konat již v červnu, ale plány pořadatelů zhatila povodňová vlna, a tak si můžete originální česká piva vychutnat v náhradním termínu. V nabídce bude na 70 druhů piva z 26 malých a minipivovarů. Doporučujeme Vltavského plavce, 13° světlý speciál vyrobený jen pro tuto akci v objemu pouhých 200 litrů. Hladoví a mlsní si naplno užijí také pivní gastronomii, která bude zastoupena rybami v různých úpravách, klobáskami a sekanou, nakládanou zeleninou, burgery a zabijačkovými specialitami a dalšími dobrotami, které dokonale ladí s českým pivem.
Info: www.pivonanaplavce.cz

Pivaření v Galerii Harfa


Příznivci českého národního nápoje si ho můžou vychutnat také na další víkendové akci, která proběhne v sobotu 5. října v Galerii Harfa. Zde se představí piva z malých pivovarů, které spadají pod značku Pivovary Lobkowicz. Kromě obvyklých světlých a tmavých piv se bude čepovat také pivo medové či borůvkové. Jedno pivo bude stát 20 Kč. Návštěvníky čeká rovněž párování piva s jídlem. K ochutnání budou tradiční speciality, které skvěle doplní chuť daného nápoje. Je už na vás, zda se necháte zlákat třeba vepřovým žebrem s pikantní švestkovou omáčkou, domácím cibulovým chlebem, nebo pikantními buřty na pivu.
Info: www.galerieharfa.cz

Pilsner Fest


V sobotu 5. října, přesně v den výročí uvaření první várky Pilsner Urquell, proběhne v areálu Plzeňského Prazdroje oblíbený pivní festival. Zlatavé pivo se bude čepovat na 171 výčepních kohoutech a kromě mezinárodního finále soutěže o nejlepšího výčepního čeká návštěvníky také exkurz do historie pivovarnictví. Pořadatelé lákají na ochutnávku nefiltrovaného ležáku, který se čepuje přímo z dubových sudů.
Info: www.pilsnerfest.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit