Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu: vyrazte na pivní festival

Kam o víkendu: vyrazte na pivní festival
sdílet:
První říjnové dny s českým zlatem

Pivo na Náplavce


Festival českých malých a minipivovarů najdete na vltavské náplavce u Rašínova nábřeží 4. a 5. října 2013. Původně se měl konat již v červnu, ale plány pořadatelů zhatila povodňová vlna, a tak si můžete originální česká piva vychutnat v náhradním termínu. V nabídce bude na 70 druhů piva z 26 malých a minipivovarů. Doporučujeme Vltavského plavce, 13° světlý speciál vyrobený jen pro tuto akci v objemu pouhých 200 litrů. Hladoví a mlsní si naplno užijí také pivní gastronomii, která bude zastoupena rybami v různých úpravách, klobáskami a sekanou, nakládanou zeleninou, burgery a zabijačkovými specialitami a dalšími dobrotami, které dokonale ladí s českým pivem.
Info: www.pivonanaplavce.cz

 

 

Pivaření v Galerii Harfa


Příznivci českého národního nápoje si ho můžou vychutnat také na další víkendové akci, která proběhne v sobotu 5. října v Galerii Harfa. Zde se představí piva z malých pivovarů, které spadají pod značku Pivovary Lobkowicz. Kromě obvyklých světlých a tmavých piv se bude čepovat také pivo medové či borůvkové. Jedno pivo bude stát 20 Kč. Návštěvníky čeká rovněž párování piva s jídlem. K ochutnání budou tradiční speciality, které skvěle doplní chuť daného nápoje. Je už na vás, zda se necháte zlákat třeba vepřovým žebrem s pikantní švestkovou omáčkou, domácím cibulovým chlebem, nebo pikantními buřty na pivu.
Info: www.galerieharfa.cz

 

 

 

 

Pilsner Fest


V sobotu 5. října, přesně v den výročí uvaření první várky Pilsner Urquell, proběhne v areálu Plzeňského Prazdroje oblíbený pivní festival. Zlatavé pivo se bude čepovat na 171 výčepních kohoutech a kromě mezinárodního finále soutěže o nejlepšího výčepního čeká návštěvníky také exkurz do historie pivovarnictví. Pořadatelé lákají na ochutnávku nefiltrovaného ležáku, který se čepuje přímo z dubových sudů.
Info: www.pilsnerfest.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...