Kančí biolovečák ze Sasova se stal Biopotravinou roku 2010

sdílet:
Odborná porota ocenila jako nejlepší českou biopotravinu roku 2010 Kančí biolovečák ze Sasova na Vysočině. Nominovaných bioproduktů bylo celkem 42 a porota vítěznou potravinu vybrala především pro její vysokou kvalitu.

Trvanlivý salám té nejvyšší kvality


Kančí biolovečák ze Sasova je vyroben z biokoření a z biomasa. K zakonzervování je použita pouze mořská sůl, a proto se jedná také o produkt bezlepkový. Navíc díky sušení a fermentaci (kvašení) za použití startovacích kultur je tento biolovečák trvanlivý. Je také unikátní tím, že k jeho výrobě se používá pouze maso z mladých kanečků (nekastrovaných prasat). Kančí biolovečák seženete na většině farmářských trhů a biojarmarků.

Další informace o soutěži Česká biopotravina roku naleznete na www.biopotravinaroku.cz.

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit