0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klášterní pivovar bude vařit bylinné pivo

Klášterní pivovar bude vařit bylinné pivo
sdílet:
Želivský klášterní pivovar, který je momentálně v rekonstrukci, bude vyrábět nová speciální piva. Premonstráti je budou připravovat podle několik stovek let starých receptů.

Pivovar se zaměří hlavně na světlé čtrnáctistupňové pivo a na bylinnou specialitu. Staletou pivovarskou tradici se v želivském klášteře podařilo obnovit  v roce 2003, po šestadevadesáti letech. Zatím se zde vařily tři druhy piva – klasické klášterní, medové a višňové.

Nové druhy piv se nyní vaří už ve spolupráci s jiným pivovarem. Kromě kláštera budou moci lidé pivo koupit také v obchodech na Vysočině.


Roční produkce minipivovaru doposud byla do 300 hektolitrů. Nová varna, která začne fungovat ke konci roku, bude mít kapacitu 500 hektolitrů.


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit