0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kocovina? Ne, děkuji

Kocovina? Ne, děkuji
sdílet:
Možná že ještě máte stále v paměti třeštící hlavu a žaludek na vodě po posledním večírku. Takhle už nikdy nechcete dopadnout. Pokud se budete řídit našimi radami, tak se podobným stavům vyhnete.

Až budete na baru přemýšlet, co si objednáte, je dobré vědět, že už samotný výběrem drinku můžete ovlivnit, jak bude vaše kocovina vypadat. Ty nejhorší následky má podle výzkumů popíjení brandy. Za ní následují červené víno, rum, whisky, bílé víno a gin.  Pokud si dopřejete teplé alkoholické nápoje  jako grog či svařák a sladké drinky jako bowli, měli byste vědět, že alkohol z nich se vám snáze vstřebá do krve.

Věrnost se počítá – a to i při konzumaci alkoholických nápojů. Pokud se budete držet jednoho typu drinku, vyhnete se nejhoršímu. A jestliže navíc budete každou sklenku alkoholu prokládat sklenicí vody, zabráníte dehydrataci.

Pokud se chystáte na večírek a nechcete, aby se o vašich alkoholických extempore ještě dlouho mluvilo, raději zapomeňte na všechny diety. Jídla bohatá na bílkoviny a tuky vydrží v žaludku déle a zabrání snadnému vstřebávání alkoholu. I v průběhu večírku si raději dopřejte slané tyčinky, oříšky, chipsy či olivy.

Poslední drink si dejte doma. Těsně před spaním vypijte půl litru minerálky anebo, v lepším případě, mix vápníku a hořčíku, kterým obnovíte zásoby stopových prvků v těle. Pokud si navíc před spaním dopřejete chleba s medem (obsahuje fruktózu) zabráníte odbourávání alkoholu a uvidíte, že následky kocoviny nebudou tak děsivé.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit