0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kontroverzní hvězdy Gordona Ramsayho

Kontroverzní hvězdy Gordona Ramsayho
sdílet:
Všichni milovníci vybrané kuchyně dnes sledují, kterým restauracím se michelinští inspektoři rozhodli udělit hvězdičku. Potěšující zprávou jistě bylo, že svůj loňský úspěch obhájila restaurace Allegro. Jisté rozpaky ale vzbuzuje udělení hvězdičky pražské restauraci Maze, sídlící v hotelu Hilton Prague Old Town. Ta totiž před měsícem změnila majitele a do začátku dubna by měla změnit i koncept. Hvězdička tak byla udělena restauraci, která projde kompletní proměnou – od majitele a šéfkuchaře až po menu.

Restaurace Maze totiž až do minulého měsíce patřila světoznámému šéfkuchaři Gordonu Ramsaymu. Ten se s ní ale údajně z finančních důvodů rozloučil, a restaurace tak přešla pod křídla hotelu Hilton. „Restaurant Maze zatím ponese svůj původní název a to do 5. dubna. Jeho vedení však převzal hotel Hilton, který nyní pracuje na novém názvu a konceptu restaurace. Ten by měl být spuštěn v průběhu května. Původní tým – kromě šéfkuchaře Philipa Carmichaela – Hiltonu v restauraci zůstal,“ informovala mluvčí hotelu Hilton Markéta Šebková.

Ani druhá michelinská hvězda, kterou Gordon Ramsay získal, nezůstane jemu. Prodal totiž restauraci, na kterou byl údajně nejpyšnější – Le Trianon ve Versailles – a za niž před dvěma týdny jako jediný Brit ve stoleté historii Michelina získal ve Francii druhou hvězdu. „Potichu prodal restauraci majitelům hotelu,“ napsal deník Daily Telegraph.

Jak se zdá, finanční krize drtí Ramsayho impérium. Minulý týden se totiž slavný šéfkuchař údajně zbavil i podniku v Kalifornii a v Londýně. Proslýchá se, že se i jeho ostatní restaurace potýkají s problémy. Možná přepískl expanzi, možná i půjčky. Podle gurmeta Françoise Simona se šéfkuchař příliš rozptýlil, ale na restaurace se svým jménem nestíhal dohlížet. „Je to nebezpečné. Je to stejné jako jít k zubaři, kde vám zub vytrhne jeho sekretářka,“ citoval Simona deník Le Figaro.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit