Recepty z farmářského trhu
Autorka Hanka Michopulu ve své kuchařce prozrazuje, jak snadno a skvěle vařit z českých sezonních surovin. Ať už si domů přinesete celer, kapustu, čekanku, nebo třeba červenou řepu, vždycky budete vědět, co s nimi. Koupíte na www.michopulu.cz za 339 Kč.
Jezte česky
Po celý rok můžete vařit s kuchařkou, ve které najdete recepty pro všechna období. Na jaře si dáte hráškovou polévku s květy sedmikrásek, v létě třešňové košíčky, na podzim si upečete bažanta na víně a v zimě se zahřejete horkým jablečným čajem. Kuchařku autorek Jany Vašákové a Zdeny Skokanové koupíte za 399 Kč na www.smartpress.cz.
Brambory
Mají milion podob a chutí. Dobře uskladněné brambory tvoří v zimě základ české kuchyně. Ať už zapečené, v křupavých bramborácích, v knedlících, nebo v husté polévce, brambory nikdy nezklamou. Kuchařku z Edice Apetit koupíte v Apetit Shopu za 271 Kč.
Biokuchařka Hanky Zemanové
Vařit podle sezony vás naučí také Biokuchařka Hanky Zemanové, která získala ocenění Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Pomůže vám jíst zdravě a přirozeně. Do vaší kuchyně přinese suroviny jako pohanka, jáhly nebo třeba špaldová mouka. Pokud byste do biovaření chtěli proniknout o něco hlouběji, podívejte se do další z Hančiných kuchařek BioAbecedář. Koupíte na www.smartpress.cz za 449 Kč.
A jaké jsou vaše oblíbené sezonní kuchařky? Diskutujte na Facebooku.