0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paprikáš s nokedli v restauraci La Bouchée

Kuřecí paprikáš s nokedli v restauraci La Bouchée
sdílet:
Pochutnejte si na jihoslovenských delikatesách a výborném víně z vinařství Strekov 1075 v brněnské restauraci La Bouchée. Gurmánský večer se koná 25. února a vy máte jedinečnou možnost ochutnat speciální pětichodové menu.

Jihoslovenské speciality


Restaurace La Bouchée pozvala zástupce z vinařství Strekov 1075 a ti pro vás přichystají nevídané lahůdky a představí své skvělé víno. Těšit se můžete na maďarskou klasiku – pravý kuřecí paprikáš s nokedli (drobounké nočky z polohrubé mouky smíchané s vajíčkem, které často tvoří přílohu právě k paprikáši). Dalšími specialitami na stole budou domácí kravské sýry nebo starodávný pokrm připravovaný z pšeničného zrna – sladký kalkíš. Všechna tato lahodná jídla připraví šéfkuchař restaurace La Bouchée společně s gazdinou Katkou ze Strekova. Navíc suroviny na přípravu menu přiveze do restaurace sám majitel vinařství Strekov 1075.

Přírodní vína


Tradiční lahůdky skvěle doplní víno z již zmiňovaného vinařství Strekov 1075. V tomto vinařství na Slovensku vznikají jedinečná přírodní vína, která odrážejí tamní geografické podmínky, unikátní polohu blízko Dunaje a vinařské zvyklosti. Ve Strekově navíc do vína nepřidávají žádné zlepšující látky, enzymy nebo selektované kvasinky. Odrůdová skladba tamních vín je velice pestrá, čítá celkem 9 odrůd.  

Menu a vína večera:


  • Domácí kravský sýr & Rizling vlašský 2007 sur lie classic
  • Hurka s domácím chlebom a domácí kyslou kapustou & Chardonnay 2008 classic
  • Kurací paprikáš s nokedlim & Frankovka modrá 2009 corpus
  • Távirdáš mártó s pečeným údeným kolienkom z mangalice & Corpus červený 2009
  • Sladký kalkíš & Rizling vlašský 2008 corpus        

Co: Večeře s jihoslovenskými specialitami a víny ze Strekova
Kdy: 25. února 2011
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit