Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paprikáš s nokedli v restauraci La Bouchée

Kuřecí paprikáš s nokedli v restauraci La Bouchée
sdílet:
Pochutnejte si na jihoslovenských delikatesách a výborném víně z vinařství Strekov 1075 v brněnské restauraci La Bouchée. Gurmánský večer se koná 25. února a vy máte jedinečnou možnost ochutnat speciální pětichodové menu.

Jihoslovenské speciality


Restaurace La Bouchée pozvala zástupce z vinařství Strekov 1075 a ti pro vás přichystají nevídané lahůdky a představí své skvělé víno. Těšit se můžete na maďarskou klasiku – pravý kuřecí paprikáš s nokedli (drobounké nočky z polohrubé mouky smíchané s vajíčkem, které často tvoří přílohu právě k paprikáši). Dalšími specialitami na stole budou domácí kravské sýry nebo starodávný pokrm připravovaný z pšeničného zrna – sladký kalkíš. Všechna tato lahodná jídla připraví šéfkuchař restaurace La Bouchée společně s gazdinou Katkou ze Strekova. Navíc suroviny na přípravu menu přiveze do restaurace sám majitel vinařství Strekov 1075.

 

 

Přírodní vína


Tradiční lahůdky skvěle doplní víno z již zmiňovaného vinařství Strekov 1075. V tomto vinařství na Slovensku vznikají jedinečná přírodní vína, která odrážejí tamní geografické podmínky, unikátní polohu blízko Dunaje a vinařské zvyklosti. Ve Strekově navíc do vína nepřidávají žádné zlepšující látky, enzymy nebo selektované kvasinky. Odrůdová skladba tamních vín je velice pestrá, čítá celkem 9 odrůd.  

 

 

 

 

Menu a vína večera:

 

 

 

  • Domácí kravský sýr & Rizling vlašský 2007 sur lie classic
  • Hurka s domácím chlebom a domácí kyslou kapustou & Chardonnay 2008 classic
  • Kurací paprikáš s nokedlim & Frankovka modrá 2009 corpus
  • Távirdáš mártó s pečeným údeným kolienkom z mangalice & Corpus červený 2009
  • Sladký kalkíš & Rizling vlašský 2008 corpus        


Co: Večeře s jihoslovenskými specialitami a víny ze Strekova
Kdy: 25. února 2011
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz

 

 

 

Připravila Nikola Kricnerová

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...