Jihoslovenské speciality
Restaurace La Bouchée pozvala zástupce z vinařství Strekov 1075 a ti pro vás přichystají nevídané lahůdky a představí své skvělé víno. Těšit se můžete na maďarskou klasiku – pravý kuřecí paprikáš s nokedli (drobounké nočky z polohrubé mouky smíchané s vajíčkem, které často tvoří přílohu právě k paprikáši). Dalšími specialitami na stole budou domácí kravské sýry nebo starodávný pokrm připravovaný z pšeničného zrna – sladký kalkíš. Všechna tato lahodná jídla připraví šéfkuchař restaurace La Bouchée společně s gazdinou Katkou ze Strekova. Navíc suroviny na přípravu menu přiveze do restaurace sám majitel vinařství Strekov 1075.
Přírodní vína
Tradiční lahůdky skvěle doplní víno z již zmiňovaného vinařství Strekov 1075. V tomto vinařství na Slovensku vznikají jedinečná přírodní vína, která odrážejí tamní geografické podmínky, unikátní polohu blízko Dunaje a vinařské zvyklosti. Ve Strekově navíc do vína nepřidávají žádné zlepšující látky, enzymy nebo selektované kvasinky. Odrůdová skladba tamních vín je velice pestrá, čítá celkem 9 odrůd.
Menu a vína večera:
- Domácí kravský sýr & Rizling vlašský 2007 sur lie classic
- Hurka s domácím chlebom a domácí kyslou kapustou & Chardonnay 2008 classic
- Kurací paprikáš s nokedlim & Frankovka modrá 2009 corpus
- Távirdáš mártó s pečeným údeným kolienkom z mangalice & Corpus červený 2009
- Sladký kalkíš & Rizling vlašský 2008 corpus
Co: Večeře s jihoslovenskými specialitami a víny ze Strekova
Kdy: 25. února 2011
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz