0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Labužnické tipy na víkend

Labužnické tipy na víkend
sdílet:
Tento víkend si přijdou na své všichni ti, koho spojuje láska k čokoládě a kávě.
  • Sladký život s čokoládou
Za sladkou čokoládou vyrazte tento víkend na Karlovarsko. Přímo v klášterním areálu v Ostrově právě probíhá výstava seznamující návštěvníky nejen s její historií a výrobou, ale i s prodejem a způsobem servírování této pochoutky. Návštěvníci si mohou prohlédnout oku lahodící čokoládové dorty, bonbony, historické formy na odlévání čokolády a další ukázky dobového nádobí. Jelikož se žádná výstava čokolády neobejde bez ochutnávky, je zde možnost nejen degustovat, ale i zakoupit pralinky z výrobny Koruna Pralines přímo z Ostrova na Karlovarsku. Více informací o probíhající výstavě najdete na www.dk-ostrov.cz.

  • Čokoládová pohádka v centru Prahy
Přímo v centru Prahy se pro milovníky této výtečné pochutiny otevřelo celé Muzeum čokolády Choco-Story. Zde se můžete ponořit do 2600 let dlouhé historie čokolády. Prohlédnout si unikátní sbírku historických obalů čokolády, dozvědět se dávnou historii kakaa a jeho cesty do Evropy nebo v předváděcím centru ochutnat čokoládové výrobky vyráběné přímo v muzeu. Otevřeno je denně, vždy od 10 do 19 hodin. Informace o vstupném a další zajímavosti najdete na www.choco-story-praha.cz.

  • Navštivte Coffee Museum
Tento víkend si na své přijdou i milovníci kávy, a to v Muzeu kávy v Praze. Expozice muzea se pyšní zajímavou sbírkou kuriózních, už dávno zapomenutých exponátů, jako jsou strojky pro přípravu kávy, pražení, mletí a servírování. Muzeum kávy najdete v Praze na Letné a otevřeno je denně od 11 do 18 hodin. Více informací najdete na www.coffeemuseum.cz.

Připravila Irena Vaňková

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč