0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máj, lásky čas. A růžového vína.

Máj, lásky čas. A růžového vína.
sdílet:
1. květen bude v pražské Ville Richter a Svatováclavské vinici na Pražském hradě opět patřit růžovým vínům.

Svátek růžových vín se letos koná již posedmé. Opět v příjemné lokalitě pražské Villy Richter a přilehlé Svatováclavské vinice, kde mohou návštěvníci degustovat pod širým nebem. Akce nabídne více než sto vzorků růžových vín od moravských a českých vinařství. Ochutnávat můžete v pátek 1. května od 10 do 18 hodin. Vstupné 150 Kč zahrnuje pět degustačních mincí a katalog vinařství a vín. 

Když zrůžoví

Růžová vína chutnají po celý rok, v květnu a v červnu ale zažívají zvýšenou vlnu zájmu. Snad je to dáno tím, že konečně začíná období vaření z opravdu čerstvých surovin a lehkých dezertů ze šťavnatého ovoce, ke kterému se růžové tak krásně hodí. S jarní sezonou ladí růžové víno nejen chutí, ale také barvou, která se pohybuje  v odstínech od růžovošedé přes jemně lososovou, sladce malinové tóny až po měděnou. 

Dříve se mylně tradovalo, že růžové vzniká obyčejným smícháním bílého vína s červeným. Jeho výrobní proces je však zcela jiný. Připravuje se z odrůd modrých hroznů, nejčastěji krátkým naležením rozemletých hroznů (tzv. rmutu). Více o moravských a českých vínech na www.wineofczechrepublic.cz

TIP REDAKCE

Růžové může být nejen víno, ale třeba i sukně, šaty nebo košile. Pokud se na oslavu do Villy Richter náležitě obléknete a přijdete v růžovém, dostanete navíc degustační minci zdarma. Nasadíte si růžové brýle, nebo uvážete růžovou mašli?

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit