Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové víno doplní vyzrálé sýry

Med ve sklenici
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Už jste někdy ochutnali pravé medové víno? Obsahuje jenom med, vodu a případně bylinky.

V obchodech často natrefíte na ‚medové likéry‘ – směs lihu, cukru a různých aromat. Kvalitní medovina neboli medové víno však vzniká kvašením a následným dlouhodobým zráním medu a vody.

  • Vychlazené medové víno se skvěle hodí k vyzrálým sýrům s modrou plísní nebo ke sladkým moučníkům.
  • Ve vinotékách seženete medovinu například pod značkou Včelovina, které za svou vysokou kvalitu získalo zlatou medaili na světovém včelařském kongresu ve francouzském Montpellier.
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Nikola Kricnerová

Apetit magazín