0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové víno doplní vyzrálé sýry

Medové víno doplní vyzrálé sýry
sdílet:
Už jste někdy ochutnali pravé medové víno? Obsahuje jenom med, vodu a případně bylinky.

V obchodech často natrefíte na ‚medové likéry‘ – směs lihu, cukru a různých aromat. Kvalitní medovina neboli medové víno však vzniká kvašením a následným dlouhodobým zráním medu a vody. Vychlazené medové víno se skvěle hodí k vyzrálým sýrům s modrou plísní nebo ke sladkým moučníkům. Ve vinotékách seženete medovinu například pod značkou Včelovina, které za svou vysokou kvalitu získalo zlatou medaili na světovém včelařském kongresu ve francouzském Montpellier.

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit