Mezinárodní fastfood nakupuje u českých výrobců

sdílet:
Nadnárodní řetězec rychlého občerstvení uvedl, že si zakládá na podpoře místních výrobců a dodavatelů potravin. 

Hlavní součástí jídel KFC je kuře. A aby byla kuřata k dispozici čerstvá, nikoli mražená, jsou distribuována do 55 poboček v Česku čtyřikrát týdně. Mezi dodavatele kuřat patří například společnosti Vodňanská drůbež a DZ Klatovy, jež jsou jedněmi z největších zpracovatelů drůbeže v České republice.

Pečivo, které je používáno pro sendvičové speciality, dodávají Michelské pekárny. Mouka k obalování pochází též od českého dodavatele, konkrétně z mlýna Ampa Pardubice. Zelenina používaná v KFC je dodávána společností Beskyd Fryčovice, která pěstuje sezonní zeleninu na svých vlastních polích. Majonéza, jež se přidává do sendvičů, pochází od české společnosti Alima.



Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit