0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mladé maso, čerstvá zelenina a bylinky. Dejte si jarní Festival chutí

hranolky s bylinkami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
20 restaurací v 5 různých městech připravilo tříchodové jarní menu.

Příchod jara je potřeba po náročné zimě řádně oslavit, a jak jinak než chuťovými delikatesami. Právě proto se koná Festival chutí, který nabízí výtečné menu ze sezonních surovin. Šéfkuchaři vytvořili takové dobroty, jako je kůzlečí roláda s domácí nádivkou, králičí hřbet nebo jehněčí pečeně na rozmarýnu. Masový zážitek zakončíte italským dezertem s marinovanými višněmi nebo rebarborovým závinem se skořicovou šlehačkou.

Tyto delikatesy si můžete objednat ve vybraných restauracích v Praze, Brně, Ostravě, ale i v Brandýse nad Labem nebo Průhonicích za cenu 290 Kč za celé tříchodové menu. Festival chutí se koná od 21. března do 21. dubna 2012 a zúčastní se ho například pražská Ambroisie Caffé Restaurant, Kobe nebo ostravský Restaurant Buena Vista. Vybrat menu a rezervovat své místo můžete na www.festivalchuti.cz. Zde najdete i nabídku všech restaurací, které se festivalu zúčastní.

Co: Festival chutí
Kdy: 21. března – 21. dubna 2012
Kde: vybrané restaurace v Praze, Brně, Ostravě, Brandýse nad Labem a v Průhonicích
Za kolik: 290 Kč
Info: www.festivalchuti.cz

Připravila Irena Vaňková

Související články

Pažitka dělá jaro
  • Tipy a triky

Pažitka dělá jaro

Smetanové brambory s pažitkou a tahiniSýrový krém s pažitkou a červeným pepřemPažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplníSmetanový dort s pažitkou a řeřichou  Náš tip: Chcete si pažitku pěstovat na okně? Pak ji raději nekupujte v...
Jarní příloha: vařený pórek
  • Tipy a triky

Jarní příloha: vařený pórek

Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě. V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli. Vložte pórky a...
Přivítejte jaro bylinkami
  • Zajímavosti

Přivítejte jaro bylinkami

Sušení Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem. Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem: saturejka bobkový list ...
Jarní saláty
  • Zajímavosti

Jarní saláty

Barevné variace Při přípravě jarních salátů vyzkoušejte i jiné odrůdy listové zeleniny, než jste zvyklí. Využijte chuťových variant salátů, které se nabízejí – lehce oříškového polníčku, příjemně nahořklé červené čekanky radicchio,...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit