0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Moët & Chandon představuje umění párování šampaňského

Moët & Chandon představuje umění párování šampaňského
sdílet:
Chcete svou drahou polovičku na svátek svatého Valentýna překvapit opravdu jedinečným gurmánským zážitkem? Nechte se inspirovat rafinovaným uměním párování šampaňského vína s pokrmy. Tajemství, jak docílit ještě lepšího zážitku při vychutnávání šampaňského, právě nyní exkluzivně odkrývá proslulý francouzský šampaňský dům Moët & Chandon. Filozofie párování je navíc vhodná ke všem druhům jídel, takže své partnerce či svému partnerovi můžete připravit degustační menu opravdu na míru.

Šampaňský dům Moët & Chandon s potěšením představuje vizi umění párování svého výjimečného šampaňského s jídlem. Tato vize, která byla do této chvíle pečlivě střeženým tajemstvím a nyní byla exkluzivně odhalena, je výsledkem jedinečného savoir-faire založeného na po staletí ověřeném know-how a gastronomických znalostech šampaňského domu. Základem je šest principů, které slouží jako doporučení k maximálnímu kulinářskému zážitku pro všechny kuchaře, labužníky a milovníky bublinek ze všech rozdílných gastronomických kultur. Kroky potřebné pro tuto cestu do gastronomického nebe jsou nyní k dispozici na www.moet.com.

Zatímco většina milovníků bublinek páruje šampaňské s jídlem spíše instinktivně, málokdo ovládá znalosti ke správnému párování, které odborníci na víno a sommeliéři aplikují, aby požitek z šampaňského povýšili na novou úroveň. Šampaňský dům Moët & Chandon poprvé zvedá oponu skrývající tajemství filosofie párování jídel s bublinkami, aby odhalil společnou vizi svého sklepmistra Benoîta Goueze s výkonným šéfkuchařem Marco Fadiga. Doposud byly jejich odborné znalosti odkryty jen hrstce nejváženějších hostů domu, kteří byli pozváni, aby si v rámci exkluzivního zážitku pochutnali na delikátním jídle spárovanému k šampaňskému vínu v Château de Saran nebo v rezidenci Trianon v Epernay.

Moët & ChandonŠest principů – Dialog, Jednoduchost, Párování barev, Slanost, Struktura a Vaření – je nyní dostupných na webových stránkách. Nejprve vyzývají k výběru šampaňského z bohatého portfolia šampaňského domu Moët & Chandon. Teprve potom může začít „Dialog“, tedy navázání harmonického partnerství mezi zvoleným šampaňským a pokrmem, který jej bude doprovázet. V rámci druhého principu, tedy „Jednoduchosti“, navrhuje šampaňský dům omezit počet použitých ingrediencí pouze na tři: hlavní ingredienci, druhou doplňkovou a poslední pro docílení kontrastu. „Párování barev“ v dalším z kroků zajišťuje chromatický soulad mezi šampaňským vínem a jídlem. „Slanost“ perfektně doplní řadu chuťových nuancí, protože chybí v šampaňském, které obvykle zdůrazňuje sladkost, kyselost, hořkost a umami. „Struktura“ je zásadní pro uspokojení touhy po křupavosti, a tím docílení intenzivnějšího smyslového požitku při kombinaci jídla a šampaňského. Poslední fázi „Vaření“ je doporučeno omezit na krátkou dobu, protože šampaňské nejvíce ladí k syrovým nebo lehce tepelně upraveným pokrmům.

„Je celkem zvláštní, že o specifikách párování jídla se šampaňským nebylo napsáno téměř nic,“ říká Benoît Gouez, sklepmistr Moët & Chandon. „Stejně jako u všech vín i požitek z šampaňského ještě intenzivnější, když je kombinováno s dobře vybranými pokrmy. Jemné bublinky dodávají kombinacím chutí lehkost a podtrhují textury pokrmů.“

„Jako módní návrhář tvoří své modely, já vytvářím pro šampaňské recepty na míru,“ prozrazuje Marco Fadiga, šéfkuchař společnosti Moët & Chandon. „Doporučení, která jsme vytvořili spolu s Benoîtem, byla navržena speciálně tak, aby je bylo možné aplikovat univerzálně, bez ohledu na gastronomickou kulturu nebo příležitost. Díky nim je proto možné vylepšit jakýkoli gastronomický zážitek s ochutnávkou šampaňského."

Na rozdíl od seznamu receptů, které je potřeba striktně dodržovat, slouží online platforma pro párování jídel a šampaňského Moët & Chandon spíše jako souhrn univerzálních doporučení, která jsou navržena tak, aby každý mohl docílit dokonalé harmonie při správném výběru šampaňského a jídla, které ho bude doprovázet. Cílem je inspirovat milovníky bublinek k vytvoření nezapomenutelného zážitku párování jídel s šampaňských vínem tak, aby se nebáli být sami kreativní s ohledem na jejich vlastní chutě. Díky jednoduchým radám tak můžete na Valentýna připravit své drahé polovičce opravdu nezapomenutelný večer.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit