Čajové dýchánky byly dříve výsadou aristokracie, která na ně měla čas i porcelán. Jejich jedinečnou atmosféru si můžete do poslední kapky vychutnat i dnes a nepotřebujete k tomu ani šlechtický titul, ani ty správné slavnostní šálky. Na Chateau Mcely je pořádají pro své hosty i návštěvníky ve stylovém prostředí zdejšího Čajového sálu.
Z porcelánových hrníčků voní vybrané čaje, k ochutnání lákají domácí sušenky a další dobroty z dílny zdejších cukrářů, čas klidně plyne při konverzaci s rodinou, přáteli či kolegy… Ostatně nad šálkem lahodného nápoje se na zámku Mcely vedly řeči vážné i nezávazné již za časů šlechtické rodiny Thurn-Taxisů, která zde pobývala do roku 1948, vždy však s vrcholnou noblesou a elegancí.
Není mnoho lepších způsobů, jak strávit sychravé podzimní odpoledne v útulném zámku uprostřed mnohabarevného anglického parku. V případě babího léta si můžete vychutnat čajový dýchánek na zámeckém patiu a třeba ho spojit s turnajem kroketu či petangue.
Čajový dýchánek můžete spojit i s procházkou v zámeckém parku či ve Svatojiřském lese a následnou večeří. V zámecké restauraci Piano Nobile totiž úřaduje šéfkuchař Libor Krušinský – mistr svého oboru, který se učil od vyhlášeného francouzského šéfkuchaře Jacquese Auffrayse. Těšit se tak můžete na vybrané lahůdky inspirované starými zámeckými recepturami.
Více na www.chateaumcely.com