0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na čaj o páté do Chateau Mcely

Na čaj o páté do Chateau Mcely
sdílet:
Čajové dýchánky byly dříve výsadou aristokracie, která na ně měla čas i porcelán. Jejich jedinečnou atmosféru si můžete do poslední kapky vychutnat i dnes a nepotřebujete k tomu ani šlechtický titul, ani ty správné slavnostní šálky. Na Chateau Mcely je pořádají pro své hosty i návštěvníky ve stylovém prostředí zdejšího Čajového sálu.

Z porcelánových hrníčků voní vybrané čaje, k ochutnání lákají domácí sušenky a další dobroty z dílny zdejších cukrářů, čas klidně plyne při konverzaci s rodinou, přáteli či kolegy… Ostatně nad šálkem lahodného nápoje se na zámku Mcely vedly řeči vážné i nezávazné již za časů šlechtické rodiny Thurn-Taxisů, která zde pobývala do roku 1948, vždy však s vrcholnou noblesou a elegancí.

Není mnoho lepších způsobů, jak strávit sychravé podzimní odpoledne v útulném zámku uprostřed mnohabarevného anglického parku. V případě babího léta si můžete vychutnat čajový dýchánek na zámeckém patiu a třeba ho spojit s turnajem kroketu či petangue.
Čajový dýchánek můžete spojit i s procházkou v zámeckém parku či ve Svatojiřském lese a následnou večeří. V zámecké restauraci Piano Nobile totiž úřaduje šéfkuchař Libor Krušinský – mistr svého oboru, který se učil od vyhlášeného francouzského šéfkuchaře Jacquese Auffrayse. Těšit se tak můžete na vybrané lahůdky inspirované starými zámeckými recepturami.

Více na www.chateaumcely.com

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč