0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Světovou kuchyni budete mít s Big Green Egg stále s sebou

AD
grilování Big Green Egg
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Jsme národ chatařů a romantiků. Kdo nikdy nezpíval u táborového ohně ‚teskně hučí Niagara‘ snad ani není Čech. Když místo táboráku rozpálíte gril, vystřídají trampský lančmít kulinární hody. Nad americkými a mexickými dobrotami se sejde rodina i přátelé, pochutnáte si a nakonec možná dojde i na ten zpěv…

Když se rozhodujeme, jaký gril pořídit, záleží také na jeho velikosti. Jiné budou naše potřeby, pokud zařizujeme u domu venkovní kuchyň, kde plánujeme vařit od jara do prvních mrazů (nebo dokonce celoročně). Tam se nám vyplatí pořídit Big Green Egg větší velikosti. Ale jestli chceme s grilem cestovat a brát si ho na dovolenou, vsadíme na kompaktnější model.

Big Green Egg při kempování

Vezměte své EGG s sebou

Plánujete výlet po vašem okolí a nechcete si nechat ujít možnost vaření na EGG? Pak je MiniMax vaším ideálním společníkem na cestách. Protože ať už jedete do kempu, rezervovali jste si chatu, nebo chcete vyrazit na jednodenní výlet: tento kompaktní BBQ kamado můžete snadno vzít s sebou, takže si uvaříte skvělé jídlo i na cestách. Co byste řekli na pozdější večeři za teplého letního večera před stanem nebo na terase u chaty? Chcete-li, aby byla vaše dovolená dokonalá a cítili jste se příjemně, tak proč si neuvařit to, na co máte právě chuť?

V americkém stylu

Route 66 si letos v létě určitě neprojedeme, ale to neznamená, že bychom si měli odepřít americké dobroty. Sice už si dávno nehrajeme na kovboje a indiány, ale romantiku provoněnou masem z grilu si nenecháme ujít.

Gastronomická kultura USA je odrazem mnoha různých národnostních původů jejich obyvatel. Mnoho jídel, se kterými se setkáte, používá prvky z domorodé, jihoamerické nebo evropské kuchyně. Pokud chcete klasická jídla BBQ, pak jste na správné adrese. A kořeny Big Green Egg se do Ameriky take vracejí. Od zavedení této stále zelené BBQ kamado v roce 1974 ji opravdoví nadšenci používají k přípravě dokonalých klasik BBQ. Zvolíte dovolenou v americkém stylu?

Vyzkoušejte recept na domáci BBQ omáčku, grilovaný roštěnec jako cowboy steak, grilovaná žebra se sladkou marinádou nebo domácí hamburger.

Navštivte Mexiko

Z USA se přesuneme na jih do Mexika. A bude nám k tomu stačit jen cesta do obchodu, kde nakoupíme ty pravé ingredience.

Mexické jídlo je mnohem víc než jen tacos a burritos. Je to země s dlouholetou tradicí a rodištěm fantastické tradiční kuchyně. Fazole, kukuřice, paprika, rajčata a avokádo jsou podpisovými ingrediencemi mexických pokrmů. Stále je najdete v mnoha tradičních receptech. Jste připraveni objevit vzrušující příchuť Mexika?

Ochutnejte tacos s flank steakem, gaucamole a pico de gallo nebo se rovnou ponořte do tajů domácí mexické kuchy.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit