Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na svatého Martina zavoní Jiřákem pečená husa

Na svatého Martina zavoní Jiřákem pečená husa
sdílet:
I kdyby v pátek nepřijel Martin na bílém koni, na Jiřáku se stejně bude slavit. Chystají se tu totiž svatomartinské slavnosti spojené s degustací mladého vína.

V pátek 11. listopadu se vydejte na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3. Od 9 hodin si zde můžete vychutnat svatomartinské slavnosti. Na co se můžete těšit? Devatenáct českých a moravských vinařů představí svá letošní svatomartinská vína i produkci z minulých let. Slavnostní přípitek proběhne přesně v 11 hodin 11 minut. Na svatomartinských slavnostech nemůže chybět pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem a domácí husí kaldoun. V nabídce budou také bramboráčky a topinky s česnekem pečené na plotně v kovárně. Atmosféru doplní živá hudba, například cimbálová muzika a swing. Pro zahřátí budou připraveny vyhřívané stany.

Co: Svatomartinské slavnosti
Kdy: 11. listopadu 2011 od 9 do 21 hodin
Kde: náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3
Info: www.farmarsketrziste.cz
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...