Jak se zúčastnit
Soutěž je určena široké veřejnosti, amatérům i profesionálům. Až do konce března můžete zasílat recepty na téma „Jak chutná Praha“ doplněné o krátký příběh vztahující se k jejich původu. Hledají se recepty z dob, kdy nejběžnější ryby v Praze byli losos a candát a na talíři nechyběli šneci ani chřest. Soutěž chce napomoci znovuobnovení gurmánského a gastronomického věhlasu, kterým se Praha dříve pyšnila. Pořádá ji Pražská informační služba ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a společně s Pražským kulinářským institutem.
Hodnocení komise
Zaslané recepty posoudí porota složená z významných českých i zahraničních gastronomických profesionálů, jako jsou Emanuel Ridi a Jiří Štift. Hlavní vítěz pak vzejde z veřejného internetového hlasování a čeká na něj poznávací zájezd do Paříže nebo Itálie. Podělte se o ověřené recepty, které jsou ve vaší rodině oblíbené již po celé generace, a pomozte jejich návratu na talíře labužníků!
Více podrobností naleznete na www.praguewelcome.cz.