0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Najděte osvědčený rodinný recept a ukažte, jak chutná Praha

Ravioly s chřestem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Máte doma recepty po babičce nebo starou knihu o Praze? Oprašte je a začněte pátrat po zajímavých receptech. Pražská informační služba právě spustila soutěž s názvem Jak chutná Praha o nejlepší recepty, které se postupem času vytratily z českých kuchařek a kuchyní.

Jak se zúčastnit

Soutěž je určena široké veřejnosti, amatérům i profesionálům. Až do konce března můžete zasílat recepty na téma „Jak chutná Praha“ doplněné o krátký příběh vztahující se k jejich původu. Hledají se recepty z dob, kdy nejběžnější ryby v Praze byli losos a candát a na talíři nechyběli šneci ani chřest. Soutěž chce napomoci znovuobnovení gurmánského a gastronomického věhlasu, kterým se Praha dříve pyšnila. Pořádá ji Pražská informační služba ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a společně s Pražským kulinářským institutem.

Hodnocení komise

Zaslané recepty posoudí porota složená z významných českých i zahraničních gastronomických profesionálů, jako jsou Emanuel Ridi a Jiří Štift. Hlavní vítěz pak vzejde z veřejného internetového hlasování a čeká na něj poznávací zájezd do Paříže nebo Itálie. Podělte se o ověřené recepty, které jsou ve vaší rodině oblíbené již po celé generace, a pomozte jejich návratu na talíře labužníků!

Více podrobností naleznete na www.praguewelcome.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč