Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Najděte osvědčený rodinný recept a ukažte, jak chutná Praha

Ravioly s chřestem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Máte doma recepty po babičce nebo starou knihu o Praze? Oprašte je a začněte pátrat po zajímavých receptech. Pražská informační služba právě spustila soutěž s názvem Jak chutná Praha o nejlepší recepty, které se postupem času vytratily z českých kuchařek a kuchyní.

Jak se zúčastnit

Soutěž je určena široké veřejnosti, amatérům i profesionálům. Až do konce března můžete zasílat recepty na téma „Jak chutná Praha“ doplněné o krátký příběh vztahující se k jejich původu. Hledají se recepty z dob, kdy nejběžnější ryby v Praze byli losos a candát a na talíři nechyběli šneci ani chřest. Soutěž chce napomoci znovuobnovení gurmánského a gastronomického věhlasu, kterým se Praha dříve pyšnila. Pořádá ji Pražská informační služba ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a společně s Pražským kulinářským institutem.

Hodnocení komise

Zaslané recepty posoudí porota složená z významných českých i zahraničních gastronomických profesionálů, jako jsou Emanuel Ridi a Jiří Štift. Hlavní vítěz pak vzejde z veřejného internetového hlasování a čeká na něj poznávací zájezd do Paříže nebo Itálie. Podělte se o ověřené recepty, které jsou ve vaší rodině oblíbené již po celé generace, a pomozte jejich návratu na talíře labužníků!

Více podrobností naleznete na www.praguewelcome.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín