0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naložte hermelín, chystá se 3. sýrová nakládačka!

Naložte hermelín, chystá se 3. sýrová nakládačka!
sdílet:
Obvolejte strýčky a tetičky o recept, prolistujte knihy a časopisy pro inspiraci nebo jen zapojte svoji fantazii a začněte nakládat. Chystá se totiž již třetí ročník Velké sýrové nakládačky, tedy soutěže v nakládaných hermelínech. Jak a do čeho hermelín naložíte, čím jej ochutíte a jak jej naservírujete, je čistě na vás, fantazii se přirozeně meze nekladou. Tak hurá do toho!

Třetí ročník sýrové nakládačky proběhne 12. května v zahradě Komunitního centra Kampa. Počet soutěžících je omezen na 15 (s ohledem na kapacitu žaludků poroty), proto doporučujeme přihlášku poslat co nejdříve. Přihlášku k účasti v soutěži zašlete do 5. května 2009 na syrova.nakladacka@centrum.cz.

Každý soutěžící musí přinést minimálně tři vzorky svého soutěžního hermelínu. K nakládání je povoleno použít jakoukoli chuťovou variantu sýrů Sedlčanský hermelín. Každý přihlášený hermelín se automaticky účastní soutěže v obou kategoriích – tedy v chuťové i vzhledové. Váš hermelín tedy nemusí být nejchutnější, ale pokud ho bravurně naservírujete, můžete rovněž vyhrát. Nezapomeňte ale, že v kategorii ‚nejvzhlednější hermelín‘ je možno použít jako dekoraci sýru pouze stravitelné předměty!

Velká sýrová nakládačka začne v 18.00, kdy by se měli dostavit soutěžící, aby stihli přenést své výtvory na talíř a patřičně je tam naaranžovat. Každý účastník s sebou musí přinést svůj originální recept, aby mohl být případně zveřejněn! Každý přihlášený hermelín musí mít své soutěžní jméno, a tak nebude posléze problém dohledat recept na hermelín, který vám nejvíce chutnal. Novinkou letošního ročníku je totiž Cena návštěvníků, o které rozhodnou všichni, kdo se přijdou podívat. Na výherce jednotlivých kategorií čekají hodnotné, nejen sýrové ceny, včetně zástěry Apetit, kterou si můžete objednat v Apetit klubu.

Organizátoři prosí, aby si účastníci nezapomněli s sebou přinést pečivo. Občerstvení v podobě pivo, limo, víno bude zajištěno, stejně jako tácky a vidličky. Více o Velké sýrové nakládačce III. najdete na webových stránkách http://syrovanakladacka.blog.cz/.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit