0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR hlásí...

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR hlásí...
sdílet:
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR po vítězství na světové soutěži v Singapuru rozhodně neusnul na vavřínech. Naopak! Pilně se připravuje na další letošní výzvu, kterou bude Světový pohár v Lucembursku.

Na Lucemburk!

Tradiční soutěž v Lucembursku je nesmírně prestižní. Je to zřejmě druhá nejvýznamnější světová kulinářská soutěž pořádána Světovou asociací kuchařů (AKC ČR je členem této asociace). Letos se klání zúčastní 30 týmů z celého světa. „Bude to velký boj. V Lucembursku bude soutěžit evropská i světová špička. My se ovšem nebojíme a pokusíme se přívézt pěkné umístění,“ říká Tomáš Popp, manažer týmu. V akci národní tým přímo v Lucembursku můžete vidět 25. 11. (teplá kuchyně) a 28. 11. (studená kuchyně).

 

Nejdřív je trénink...

Český nároďák trénuje v Národním zemědělském muzeu v Praze, kde má svoji plně vybavenou „tělocvičnu“. Tréninky jsou zaměřené na obě disciplíny. První z nich je příprava tříchodového menu pro 110 osob. Druhá disciplína se jmenuje Kuchařské a cukrářské umění. Je to vlastně prezentace více disciplín a druhů menu – dezerty, skulptura, pětichodové menu, finger foods, osmiporcová mísa apod. „Právě zmíněná tělocvična, jak říkáme kuchyni v Národním zemědělském muzeu, je rozdílový bod. Můžeme se soustředit na jednotlivé kroky každého člena týmu při práci. Máme možnost vše detailně naplánovat a vyzkoušet apod.,“ říká Popp. V září proběhl velký trénink při kterém členové týmu připravovali tříchodové menu pro 85 osob. Tím prošel tým prvním ze tří předsoutěžních ostrých testů.

 

Držte palce!

Víte, že můžete vyrazit fandit národnímu týmu do Lucemburska? Všichni jeho členové budou moc rádi! Přímo na soutěži je můžete vidět vařit 25. listopadu. Kuchyně jsou prosklené, takže uvidite, jak jim jde práce od ruky! 

Sledovat tým a jeho úspěchy ale můžete i na jeho stránkách www.narodnitymkucharu.cz, Facebooku či Instagramu.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč