Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší večeře podle Maurera: v restauraci Piano Nobile

Dušené hovězí po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Za nejlepším jídlem, servisem a prostředím musíte do Středočeského kraje.  Vítězem celostátní ankety Mauerův výběr Grand Restaurant se stala restaurace Piano Nobile v Chateau Mcely.

Na druhém místě se umístila La Degustation Bohême Bourgeoise, třetí příčku obsadila restaurace Radisson Blu Alcron, která si oproti loňskému roku o jedno místo pohoršila. Oba podniky se díky umění svých šéfkuchařů pyšní michelinskou hvězdou. Loňský vítěz, brněnský podnik Koishi Fish & Sushi, první místo sice neobhájil, zůstal však mezi TOP 10 českými restauracemi. 

Večeře na zámku

„Z letošního vítěze mám velkou radost. Restaurace Piano Nobile se nachází ve středočeských lesích, jedná se o zrekonstruovaný zámek – nyní luxusní pětihvězdičkový ‚eko‘ hotel, který opravili majitelé Inéz a Jim Cusumanovi. Zdejší kuchyni vládne Jan Štěrba, který zde působí prakticky od otevření – tedy od roku 2006. Kromě toho, že jsou v Chateau Mcely kreativní, tak se zároveň snaží maximálně využívat místních surovin. Jsem rád, že v letošní TOP 10 jsou tři mimopražské podniky. Díky bohu nezůstávají ti nejlepší šéfkuchaři a restauratéři pouze v hlavním městě,“ komentuje letošní výsledky zakladatel ankety Pavel Maurer.

dezert

Mapa gastronomických podniků

Publikace Maurerův výběr Grand Restaurant letos slaví plnoleté osmnácté narozeniny. Poprvé se na trhu objevila ještě pod názvem Gurmán. Žebříček nejlepších podniků je sestavený na základě názorů nezávislých hodnotitelů, kteří navštěvují a bodují restaurace z celé České republiky. Letos se do hodnocení zapojila více než tisícovka gurmánů.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...