0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší výčepní? Žena!

Nejlepší výčepní? Žena!
sdílet:
Za barem, zvlášť za tím s pípou, jsou nejvíce vidět muži, a tak by nás ani ve snu nenapadlo, že nebudou umět načepovat pivo. Jak jsme ale dnes zjistili na pražském regionálním kole soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2009, opak je pravdou. S pomyslnou zlatou medailí totiž z restaurace U Pinkasů odešla žena – Monika Báňová.

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2009 se mohl přiihlásit kterýkoli vášnivý výčepní. Nakonec se sešlo 352 přihlášek, ty musely projít sítem internetové kvalifikace, která prověřila vědomosti a důvtip výčepních. Do každého regionálního kola pak postoupilo vždy pětatřicet nejlepších výčepních.

Nejlepší výčepní pojede do Londýna

„Sedět v porotě pražského kola lze považovat za nevděčnou práci, protože vybrat pouze pětici nejlepších výčepních byl nadlidský úkon,“ svěřil se nám starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je totiž zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství je i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj. „Všichni byli skvělí,“ povzdychl si  Berka a dodal: „Nicméně výkon Moniky Báňové byl až neuvěřitelně perfektní.“

První regionální kolo proběhlo 19. května v Plzni. Po dnešním pražském následuje poslední, a to 21. května v Brně. Z každého kola postupuje vždy pět nejlepších výčepních. Společně tak utvoří elitní patnáctku, která se utká 30. června v národním finále. Titul mistra výčepního České republiky s sebou nese zájezd do Londýna a setkání s loňským vítězem, dále pivo na rok zdarma a samozřejmě účast na mezinárodním finále (Berlín, říjen 2009).

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč